Kuva: Fotolia

Haluatko eroon stressistä? Horoskooppisi paljastaa parhaan keinon juuri sinulle

02.05.2017 19:45 - Karoliina Kotala

Kevät on monelle stressaavaa aikaa muun muassa kasaantuvien työkiireiden vuoksi. Apu parempaan oloon voi kuitenkin löytyä horoskoopista.

Horoskooppi on astrologien mukaan erinomainen keino tutustua itseensä. Koska jokainen meistä on oma yksilönsä, on jokaisella myös omat tarpeensa esimerkiksi toipua stressistä. Horoskooppi voikin tarjota avun löytää parhaat keinot löytää tasapainoisempi, levollisempi olo.

Alla parhaat keinot purkaa stressiä eri horoskooppimerkeille:

Oinas (21.3-19.4)

Oinaat ovat taipuvaisia stressiin, sillä he haluavat näyttää pärjäävänsä ja osaavansa kaiken. Oinaat ovat kärsimättömiä eivätkä hyväksy ei-sanaa helpolla ja siksi stressi onkin tuttu juttu monelle oinaalle. Oinas voi purkaa stressiään kahdella keinolla: Joko kovaan liikuntaan, joka nollaa ajatukset tai sitten pysähtymällä kunnolla lepäämään unohtaen kaiken muun ja ottamalla kunnolla aikaa levätä.

Härkä (20.4-20.5)

Turvallisuuden tunteella on tärkeä osa härän elämässä. Ja jos härkä joutuu tilanteeseen, jossa hän tuntee olonsa vieraaksi nousevat stressitasot varmasti. Siksi paras keino stressin lievittämiselle onkin mahdollisuus keskittyä omaan kehoon ja omiin aisteihinsa. Rauhoittuminen, oma aika ja esimerkiksi musiikin kuunteleminen, hieronta tai ruoanlaitto toimivat härälle hyvin rentoutumiskeinoina.

Kaksoset (21.5-20.6)

Kaksoset ovat usein aktiivisia ja sosiaalisia ihmisiä, joiden kalenterit täyttyvät nopeasti. Kaksoset ovat intellektuelleja, puheliaita ja kiireisiä ja siksi stressi onkin tuttu oire monelle. Kaksosten olisikin hyvä oppia tuntemana oman jaksamisensa rajat ja oppia sanomaan ei. Paras keino rentoutua onkin raivata kalenterista tila levolle ja malttaa kieltäytyä muutamasta menosta. Hyvä apu voi löytyä myös hengitysharjoituksista.

Rapu (21.6-22.7)

Ravut huolehtivat usein ihmisistä ympärillään ja hoivaavat ravut ahdistuvat ja stressaantuvat nopeasti itsekin, jos lähipiirissä joku on stressaantunut. Herkkä rapu kerääkin parhaiten voimia nauttimalla läheisyydestä rakkaimpien kanssa; käperry siis kumppanin kainaloon tai aterioikaa yhdessä perheen kanssa. Ravun olisi myös hyvä ottaa aikaa itselleenkin ja esimerkiksi uinti tai kävely metsässä toimivat hyvin ravulle.

Leijona (23.7-22.8)

Itsevarmat leijonat nauttivat huomion keskipisteenä olemisesta. Moni voikin erehtyä luulemaan, ettei itsevarmaa leijonaa satuta mikään, mutta todellisuudessa he ovat yhtä lailla taipuvaisia stressille. Leijonat ovat myös taipuvaisia suojelemaan läheisiään ja ottavat usein heidän taakkansa harteilleen. Siksi paras keino leijonalle rentoutua on hauskanpito: mene elokuviin, vietä juhlailta ystävien kanssa, laula, tanssi tai mene katsomaan stand up -esitystä.

Neitsyt (23.8-22.9)

Neitsyillä on tapana ajatella asioita liikaa. Heillä on myös taipumus turhaan analysointiin ja kritiikin kohteena ovat useimmiten he itse. Jatkuva täydellisyydentavoittelu altistaa myös nopeasti stressiin. Parhaat keinot neitsyille purkaa stressiä ovatkin sellaiset, joissa he voivat unohtaa ylianalysoinnin ja keskittyä muuhun kuin omiin ajatuksiinsa. Esimerkiksi puutarhanhoito, jooga tai meditaatio toimivat hienosti. Toisinaan myös ilta ystävien kanssa tekee terää stressille.

Vaaka (23.9-22.10)

Koska vaa’at haluavat usein miellyttää kaikkia, sitoutuvat he usein turhan moneen asiaan yhtä aikaa ja ovat huonoja sanomaan ei. Vaakojen symboli on tunnetusti vaaka, joten tasapainon löytäminen elämässä on avainasemassa myös hyvän olon tavoittamisessa. Hyvät keinot rentoutua vaa’alle ovat esimerkiksi museossa käynti, baletti tai pilates, jotka tuovat harmoniaa ja kauneutta sieluun.

Skorpioni (23.10-21.11)

Intohimoisella ja intensiivisellä skorpionilla on taipumus ryhtyä toisinaan turhankin pakkomielteiseksi. Kun stressaavat ja kuluttavat ajatukset valtaavat mielen, niistä tuntuu lähes mahdottomalta päästä eroon. Skorpionit keskittyvät usein omaan napaansa ja tunteisiinsa ja paras keino heille rentoutua on nauttia läheisten hemmottelusta. Skorpioni tuntee olonsa turvalliseksi perheensä lähellä ja nauttii heidän hemmottelustaan. Vaihtoehtoisesti myös kasvohoito, hieronta ja seksi rentouttavat skorpionia.

Jousimies (22.11-21.12)

Haaveileva jousimies on aina valmis seikkailuihin, mutta toisinaan heittäytyminen voi nostaa stressitasot pilviin. Jousimiehellä on myös taipumus ottaa itselleen liikaakin ohjelmaa ja velvollisuuksia ja tuhlailevainen jousimies joutuu usein stressaamaan myös raha-asioista. Arjen karkottaminen hetkeksi ja matkailu ovat jousimiehelle hyviä keinoja rentoutua. Kyse ei kuitenkaan tarvitse olla kalliista ulkomaanmatkoista, vaan kyse voi olla vaikkapa kaupunkikierroksesta omassa kaupungissasi tai visiitistä uuteen kahvilaan.

Kauris (22.12-19.1)

Jos kauris tulisi määrittää yhdellä sanalla, olisi se työaddikti. Vastuullisuus on heille kunnia-asia ja työelämässä eteneminen on monen kauriin haave. Kauris saattaakin haalia itselleen aivan liikaa vastuuta ja työtä, joka ajaa myös kovaan stressiin. Kauriin kannattaakin irtautua kunnolla työarjesta ja keskittyä itseensä ja kehoonsa. Lähde siis luontoon kävelylle, pyöräilemään tai kokeile joogaa tai meditaatiota.

Vesimies (20.1-18.2)

Kaikista horoskooppimerkeistä, vesimiehille rentoutuminen voi olla kaikista haastavinta, sillä heidän on usein vaikea karistaa raskaita ajatuksia päästään. Luovimpana ja idearikkaimpana tähtimerkkinä heillä on taipumus myös ylianalysointiin ja loppuun palamiseen. Hyvä olisikin pyrkiä olemaan yrittämättä ratkaista kaikkien ongelmia ja vetäytyä eroon kiireisestä ympäristöstä. Jooga ja meditaatio toimivat erinomaisesti vesimiehille, mutta tehokas keino on myös sulkea kännykät ja tietokoneet ja ladata omia akkuja ilman teknologiaa parin päivän ajan.

Kalat (19.2-20.3)

Vaikka vaikuttaa, etteivät kalat stressaa mistään, on heillä empaattisen luonteensa vuoksi todellisuudessa taipumus ottaa turhaa taakkaa harteilleen. Kalat ovat unelmoivia, luovia ja mielikuvituksellisia, mutta kärsivät paikoissa ja tilanteissa, jossa riidellään tai huudetaan, sillä he eläytyvät usein muiden tunnetiloihin. Luovat harrastukset ovatkin erinomaisia rentoutumiskeinoja kaloille; kokeile siis maalaamista, piirtämistä, laulamista. Myös kaloille tekee hyvää välillä irtautua ympäristöstään sulkemalla pariksi päiväksi puhelimet ja tietokoneet ja ottamalla aikaa ilman teknologiaa.

Lue myös: Pitääkö paikkansa? Katso millainen morsian sinusta kuoriutuisi horoskooppimerkkisi mukaan!

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat