Kuva: Fotolia

Riitelettekö usein parisuhteessa? Taustalla saattaa olla yleinen syy

13.09.2017 19:45 - Senja Rapila - Luettu 949 kertaa

Tutkimusten perusteella yöunilla on todella vaikutusta parisuhteen hyvinvointiin.

Mikäli olet huomannut parisuhteessasi negatiivisia muutoksia ja kiukkuisuutta, kyse voi olla siitä, että nukutte liian huonoja yöunia. The Guardian -lehdessä käsitellään tutkimusta, jonka mukaan unettomuus voi aiheuttaa diabeteksen ja sydänsairauksien lisäksi myös ongelmia parisuhteessa.

Tutkimuksessa tutkittiin 43 pariskunnan elämää Ohiossa, Yhdysvalloissa. Tutkimuksen aikana selvisi, että pariskunnat jotka nukkuivat vähemmän kuin seitsemän tuntia yössä, ajautuivat todennäköisimmin pahempiin, negatiivisempiin riitoihin keskenään.

Hyvänä puolena tutkimuksessa huomattiin, että silloin jos edes parisuhteen toinen osapuoli nukkui hyvät unet ja toinen nukkui vain huonoja yöunia, riidat olivat rakentavampia ja johtivat helpommin sovitteluun.

Aiemmissa tutkimuksissa on myös todettu, että miehet riitelevät todennäköisimmin kumppaninsa kanssa silloin, kun heillä on edes yksi huonosti nukuttu yö takana. Pariskunnat puolestaan riitelevät enemmän silloin, kun he ovat nukkuneet kaksi viikkoa putkeen alle seitsemän tunnin yöunia.

Olemme aiemmin uutisoineet tutkimuksesta, missä kerrottiin millä unenmäärällä voi tulla onnelliseksi. Voit lukea aiheeseen liittyvän artikkeiln täältä.

Lähde: The Guardian

Lue myös: Sylikkäin nukkuminen kannattaa - katso miksi

Lue myös: Ärsyttävät tavat, jotka vain kumppanin kanssa nukkuvat tietävät

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat