Kuva: Shutterstock

Foreca: Vappuna lämpötila jopa 20 astetta - katso oman alueesi sääennuste

26.04.2024 18:15 - Jasmin Mikkilä

Lämpimämmän sekä kylmemmän ilmamassan raja tulee olemaan Suomessa melko jyrkkä.

Sää on tämän hetken tiedon mukaan lämpenemässä vappuviikolla, kerrotaan Forecan tiedotteessa. Takatalven ja lumisateiden jälkeen vappuviikolla lämpötila voisi yltää jopa 20 asteeseen etelässä. Kuitenkin pohjoisessa voidaan varautua kylmempään viikkoon.

– Vappuviikko näyttää etelässä lämpimältä, mikäli ennuste toteutuu. Pohjoisessa vappuviikko voi kuitenkin olla jopa ajankohdan tavanomaisia lukemia viileämpi viikko. Tämän hetken ennusteen mukaan kaikkein lämpimin ilma ei ylety pohjoiseen Suomeen, toteaa Forecan meteorologi Joonas Koskela.

Vappuviikolla voidaan nähdä sateita, mutta myös poutaista säätä. Lämpimämmän sekä kylmemmän ilmamassan raja tulee olemaan Suomessa melko jyrkkä. 

– Se, kuinka lämmintä etelässä on, riippuu siitä, missä ilmamassan raja lopulta menee ja mistä sateet kulkevat, Koskela sanoo.

Enimmät sateet ensi viikolla tulisivat tämän hetken ennusteen mukaan osumaan maan keskiosaan, missä vettä voi tulla jopa 15–20 millimetriä. Myös etelässä voidaan varautua sadekuuroihin ja jopa ukkosiin. Maanantaina lämpötilat etelässä voivat olla kuitenkin ylimmillään jopa 17 astetta.

Vappuaattona eli tiistaina Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat voivat olla aurinkoisilla alueilla jopa 15–20 astetta ja etelässä ylimmillään 21 astetta. Lapissa lämpötila voi jäädä vain muutamaan plusasteeseen, mutta sielläkin aurinkoisilla alueilla lämpötila voi nousta 10 asteeseen.

Vappupäivänä tämän hetken tiedon mukaan sää jatkuu etelässä poutaisena. Maan keskiosaan ennustetaan 10–15 astetta lämmintä ja Lappiin 5–10 astetta. 

Lue myös: Takatalvi iski myös Linnanmäkeen - avajaiset siirtyvät

Lue myös: Poikittaisliikennettä helpotetaan Helsingissä viimein - HSL vastaa asiakkaiden toiveeseen

Lue myös: Uusilla soittohuijauksilla on viety kymmeniätuhansia euroja rahaa - tunnista vaaran merkit

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat