Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Puurosämpylät
Jämäpuuro-sämpylät
Illalla:
3 dl puuroa, kaura- tai moniviljapuuroa (kaikki käy)
3 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
3-4 jauhoja (vehnä, sämpylä)
Aamulla:
n. 10 dl jauhoja (mukana voi olla myös leseitä ja hiutaleita)
n. 2-3 rkl öljyä
Nämä sämpylät valmistuvat kätevästi yön yli kohoten. Sekoita veteen hiiva, suola ja siirappi. Lisää joukkoon puuro ja 3-4 dl jauhoja. Jätä kuplimaan seos yön yli huoneenlämpöön liinan alle.
Aamulla lisää jauhoja ja halutessasi vähän myös esimerkiksi leseitä. Lisää jauhoja noin desi kerrallaan, ja kun taikina käy paksuksi, upota reilusti käsi taikinaan ja vaivaa.
Lisää jauhoja niin kauan, että taikina on kimmoisaa, mutta edelleen pehmeää. Lisää öljyä ja jatka vaivaamista, öljy irrottaa taikinan käsistäsi.
Jätä taikina lepäämään liinan alle 30-45 minuutiksi ja leivo sämpylöiksi. Paista sämpylöitä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes niiden pinnassa ja pohjassa on väriä.
Kilpailut
Uusimmat
Kyllä isä osaa -elokuva tuli teattereihin rytinällä - katsotuin useita viikkoja putkeen
Koko raitiovaunuliikenne on pysähtynyt Helsingissä - palautumisesta ei mitään ennustetta
Lumisade sai julkisen liikenteen sekaisin - HSL tiedottaa poikkeuksista reiteillä
Osassa kouluissa alkaa huomenna kaksipäiväinen lakko - katso listaus oppilaitoksista
Katsastuksissa yksi vika nousi viime vuonna ylitse muiden - lähes joka kymmenennessä autossa
Näytä lisää