Viikonlopun grillailuun sopii hampurilaiset. Jokainen saa koota oman purilaisensa omien mieltymysten mukaan.
Fish tacos on yksi meksikolaisen keittiön helmistä. Monesti törmäät paneroituihin kalapaloihin. Mutta, olen syönyt monesti tällaista terveellisempää ja myös helpompaa versiota. Tämä syntyy todella edullisesti hauesta, joka sopii tähän erinomaisesti. Meillä koko perhe oli täysin myytyjä näistä!
Fajitaksiin voi laittaa melkein mitä vaan, perinteisesti texmex-ravintoloissa siihen kuuluu paistettua sipuli-paprikapaistosta lihan lisäksi. Minä tein tällä kertaa oikaisun ja tarjosin lisukkeena vain tuoreita vihanneksia, ne tuo ihanaa raikkautta. Guacamole pitää mielestäni aina tehdä itse, mutta salsaa voi olla valmista, tällöin homma hoituu nopeasti!
Tähän nuudelisalaattiin voi käyttää jokaisen keittiön kivijalkaa, jauhelihaa. Helppoa ja hyvää!
Nachot maistuu koko perheelle ja sopii erityisesti rentoihin viikonloppuihin.
Intialainen ruoka on ihanaa, mutta suhteellisen työlästä alusta asti tehtäväksi, ainakin arkena. Tein perheelleni nopean intialaisen tikka masala aterian Santa Marian tuotteilla. Olin todella positiivisesti yllättynyt ja tuunasin vähän ruokia omien mieltymysten mukaisesti. Kaikki ruoka hävisi, eli aion turvautua tähän vaihtoehtoon vielä toistekin!
Ateria kuulostaa hienolta, mutta syntyy 20 minuutissa. Teriyakilohi maistuu taatusti koko perheelle.
Nämä kanapitat ovat hyvä arkiruoka tai mukava perjantai-illan ateria. Jokainen saa koota oman pitansa. Voit laittaa tarjolle lisukkeiksi omia suosikkejasi. Jos 4 henkeä syö, kehotan ostamaan 2 pkt pitaleipiä, sen verran iso hitti oli ainakin meidän taloudessa.
Amerikkalaiset pannarit ovat ihana lisä viikonlopun aamiaispöytään. Taikinan voi tehdä jo edellisenä iltana odottamaan tai aamulla ja odottaa vain 20min ennen paistoa. Vaikka et olisi gluteenittomalla ruokavaliolla, nämä maistuvat taatusti!
Hummus on todella herkullista ja terveellistä. Samoin avokadot, joten päätinkin yhdistää nämä kaksi. Tämä herkku syntyy minuuteissa ja sopii melkein minkä tahansa kaveriksi, dippaa siihen kasviksia, lastuja tai leipää tai syö vaikka ruoan lisukkkeena!
Lasagne on monen perheen suosikkiherkku. Meillä se yleensä tehdään ihan normaaleilla lasagnelevyillä, mutta innoissani kehittelin täysin gluteenittoman version ja herkku upposi todella hyvin koko perheelle. Väleihin laitettavia vihanneksia voit vaihdella mielesi mukaan, minusta nämä öljyyn säilötyt tuovat ihanaa makua ja mehevyyttä.
Kuivakakut ovat olleet jo jonkin aikaa trendikkäitä. Itse kuulun suuriin kuivakakkufaneihin! Englantilainen hedelmäkakku on mielestäni vähän tunkkainen vihreine coctailkirsikoineen. Teinkin siitä vähän freesimmän ja raikkaamman version. Tämä kakku säilyy hyvin useita päiviä ja kestää myös pakastuksen.
Pavut ovat täynnä proteiinia ja muutenkin tosi terveellisiä ja maukkaita. Teen tätä Lähi-Idän mauin maustettua salaattia tosi usein. Syön salaattia sellaisenaan lihan tai kalan lisukkeena tai ateriana yhdessä tonnikalan kanssa.
Smoothie Bowl oli kovassa huudossa kolmisen vuotta sitten jenkeissä, josta se tietysti rantautui myös meille. Meillä tehdään Smoothie Bowlia useita kertoja viikossa iltapalaksi. Tämä on todella herkullista, terveellistä ja voit säveltää sitä loputtomiin, vain mielikuvitus on rajana!
Chili con carne on ihan parhaita talviruokia! Se syntyy kuin itsestään, sillä aikaa kun syöjät ovat vaikkapa pulkkamäessä. Kaveriksi riittää täysjyväriisi, ja ateria on täydellinen.
Tämä oli ensimmäinen gluteeniton leipomukseni. Olin hieman skeptinen, mutta yllätyin todella positiivisesti ja kakku maistuikin koko perheelle!