Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Teriyakilohi ja itämainen kurkkusalaatti

12.04.2017 12:00 - Riikka Hagelin - Luettu 2 797 kertaa

Ateria kuulostaa hienolta, mutta syntyy 20 minuutissa. Teriyakilohi maistuu taatusti koko perheelle.

TERIYAKILOHI JA ITÄMAINEN KURKKUSALAATTI

4hlölle

 600-800g lohipala

Noin ½ ploa Santa Maria teriyaki kastiketta

Itämainen kurkkusalaatti:

1 kurkku

kourallinen tuoretta korianteria

5-7 rkl Santa Maria rice vinegaria

Lisäksi tarjoiluun:

Keitettyä jasminriisiä

Katso Teriyakilohen resepti alta. (kuva: Vappu Pimiä)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Aseta lohi uunivuokaa nahkapuoli alaspäin. Levitä teriyakikastike lohen pintaan ja paista lohta noin 15-20minuuttia, riippuen lohipalan paksuudesta. Jätä lohi kuitenkin hieman roseeksi sisältä, jotta se pysyy mehevänä. Leikkaa kurkku 3-4 osaan ja leikkaa kurkkupalat ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Silppua korianteri ja sekoita se kurkkuviipaleiden kanssa laakealla vadilla. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja lisää riisietikka eli rice vinegar. Anna tekeytyä, kunnes lohi on kypsää. Keitä riisi myös samalla pakkauksen ohjeen mukaan, kun lohi kypsyy.

-Vappu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat