Kuva: Vappu Pimiä

Vapun Resepti: Itämainen Nuudelisalaatti

05.05.2017 11:20 - Riikka Hagelin - Luettu 4 067 kertaa

Tähän nuudelisalaattiin voi käyttää jokaisen keittiön kivijalkaa, jauhelihaa. Helppoa ja hyvää!

Salaatti:

1 pkt (100g) Santa Maria glass noodles lasinuudeleita

½-1 tuore punainen chili (älä käytä siemeniä, jos et pidä kovin tulisesta)

2-3  porkkanaa

1 punasipuli

1 ruukku tuoretta korianteria

1 ruukku tuoretta minttua

400 g naudan paistijauhelihaa

loraus seesamiöljyä

Kastike:

4 limen mehu

2 rkl muscovado- tai fariinisokeria

2 rkl  Santa Maria thai soy -soijaa

3 rkl   Santa Maria fish sauce -kalakastiketta

1 valkosipulinkynsi murskattuna

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kylmässä vedessä. Paista jauheliha tilkassa seesamiöljyä. Siivuta porkkanat pitkittäin kuorimaveitsellä ja leikkaa sipulit niin, että puolita sipuli ja leikkaa puolikkaat ohuenohuiksi siivuiksi, jolloin sipuleista tulee puolikuun muotoisia. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit.  Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakealla vadilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille. Nauti heti!

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat