Novan Aamussa keskustellaan etähäistä ja kauniista mökeistä. Minna perehdyttää Akin hajuvesi cocktailin tekemiseen ja Akin Espanjan osaaminen laitetaan koetukselle!
Mikään ei ilahduta perhettä tai ystäviä aamulla paremmin, kuin keittiöstä leijuva tuoreen leivän tuoksu. Leipä- ja sämpylätaikinoita on monenlaisia, tämä on perustaikina, jota varioimalla saat maukkaita ja ihanan pehmoisia sämpylöitä tai leipää. Sämpylät ovat siitä käteviä, että ne paistuvat nopeasti kypsiksi. Tämän taikinan voit helposti myös kohottaa yön yli jääkaapissa ja aamulla vain leivot sämpylät, jotka kohoavat vielä kertaalleen uunin lämmetessä.
Itsetehdyt sämpylät harvemmin tuottaa pettymystä aamiaispöydässä istuville. Minä leivon sämpylöitä käytännössä joka viikonloppu. Niihin voi upottaa jauho-lese- ja hiutalepussien jämät, puurot tai raastaa juureksen kannikat, uskalla vaan kokeilla!
Usein kattilan pohjaan jää tähteeksi puuroa, jolle ei vain löydy sitä viimeistä syöjää. Ruokaa ei kannata heittää hukkaan, vaan hyödyntää se esimerkiksi herkullisten sämpylöiden raaka-aineeksi.