Vapun reseptit: Pizza

20.03.2015 13:10 -

Pizza on viikonloppuruokaa parhaimmillaan. Itse suosin yleensä pizzan teossa durum vehnäjauhoja, mutta nyt kokeilin Myllyn Parhaan pizzajauhoja ja niillä pizzataikinan tekeminen oli tosi helppoa!



Pizza:

Taikina:

Myllyn Paras pizzajauhoja
2,5-3 dl vettä
20 g hiivaa
loraus öljyä
(ripaus suolaa)



Täytteeksi:

Tomaattikastike:
1 prk tomaattipyreetä
1 tlk 500g paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa

Täytteeksi: juustoraastetta, mozzarellaa, kinkkua, salamia, tomaattia, sieniä, paprikaa tai mitä ikinä mielesi tekee...

Tee pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan, itse lisään taikinaan ripauksen suolaa ja lorauksen öljyä. Muista, että taikinan pitää olla kimmoisaa, mutta pehmeää. Nostata taikinaa vähintään 45-60min, vedottomassa paikassa.



Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Kiehauta, jonka jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan.

Lämmitä uuni 250 asteeseen, pizza pitää paistaa kuumassa. Kauli taikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista pelkkää pohjaa uunissa (ei tarvitse olla 250 astetta) muutama minuuti, niin että pinta paistaa kiinni. Ota pohja uunista ja levitä sille tomaattikastiketta, haluamiasi täytteitä, oreganoa ja juustoa.



Paista 250 asteisessa uunissa, niin kauan että juusto kuplii pinnalla ja reunat ovat saaneet väriä. Jos omistat leivinuunin, kokeile ihmeessä pizzan tekoa siellä ja saat ihan aitoa italialaista pizzaa!

Kilpailut

Uusimmat