Vapun reseptit: Ahvenanmaan pannukakku (hedelmäinen)

13.03.2015 13:17 -

Ahvenanmaalaiseen pannukakkuun käytetään yleisesti joko manna- tai riisipuuroa. Itse päätin sekoittaa mukaan pari ylikypsää banaania, joka teki pannarista ihanan mehevän. Pannarihan on myös siitä mahtava iltapala tai jälkkäri, että se sisältää paljon proteiinia ja vähän sokeria.

Hedelmäinen Ahvenenmaan pannukakku: 

5 dl maitoa
3/4 dl Myllyn Paras mannasuurimoita
1-2 rkl voita
½ tl suolaa
½ dl sokeria
2 kypsää/ylikypsää banaania
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl maitoa
2 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja (erikois, puolikarkea tai karkeaa)
4 kananmunaa

Keitä 5dl maitoa ja suurimoista puuro. Kiehauta maito ja vatkaa joukkoon suurimot. Anna kiehua miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoittaen 5-10min.

Sekoita valmiiseen puuroon voi ja laita jäähtymään. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.

Muussaa banaanit haarukalla ja lisää ne munien joukkoon. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset ja viimeisenä vähän jäähtynyt mannapuuro.

Anna taikinan turvota vähintään noin puoli tuntia. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 220 asteisessa uunissa noin 30-35 min. Nauti hillon tai hillon ja kermavaahdon kera.

Kilpailut

Uusimmat