Kuva: Senja Rapila

Ile Uusivuori tekee paluun aamuradioon - "Eihän tästä voinut kieltäytyä"

13.06.2018 09:39 - Iiro Myllymäki - Luettu 1 417 kertaa

Ile Uusivuori juontaa viikon verran Radio Novan aamulähetystä yhdessä Esko Eerikäisen kanssa.

Ilkka ”Ile” Uusivuori nousi suomalaisten tietoisuuteen YleX:n radiojuontajana. Etenkin mies muistetaan kanavan aamuohjelman äänenä. Monet ovat kysyneet Uusivuorelta, milloin hän tekee paluun aamuradioon, ja nyt paluun aika on koittanut. Mies juontaa Radio Novan aamulähetystä yhdessä Esko Eerikäisen kanssa viikon ajan 2.-6. heinäkuuta.

- Jos voi tehdä aamuradiota kesän kuumimpaan aikaan ja vieläpä Eskon kanssa, eihän siitä voi kieltäytyä, Uusivuori kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Ile Uusivuori ei ole aiemmin päässyt työskentelemään yhdessä Esko Eerikäisen kanssa. Hän uskoo, että miesten jutut menevät hyvin yksiin.

- Eskolla on aika samanlainen arvomaailma kuin minulla ja hän ehkä nauraa samankaltaisille asioille. Hänellä on vähän vääristynyt ja musta huumorintaju, joka toimii minulle, Uusivuori sanoo.

Vaikka miehen viimeisimmästä radiojuonnosta on ehtinyt kulua jo kolme vuotta, hän uskoo radiorutiinin pysyneen selkärangassa. Yksi asia, johon rutiini ei kuitenkaan koskaan ulotu, on juontoparin välinen kemia. Uusivuori sanoo, että kemiat voivat kohdata saman tien, mutta joillain kestää kolmekin vuotta ennen kuin yhteispeli lähtee toimimaan. Viikon radiojuontopestin aikana yhteinen flow ei välttämättä vielä löydy, mutta Uusivuori ei ole asiasta huolissaan. Hänen mielestään on mielenkiintoista, että Esko Eerikäinen saa kesän aikana monta vaihtuvaa juontajakumppania aamulähetyksiin. Näiden juontajien joukossa on muun muassa Roope Salminen, Ernest Lawson, Sanni ja Kasmir.

- Kemiasta ei koskaan tiedä, mutta se tästä tekeekin jännittävää, etenkin kun Eskolla on juontopareina niin makeita tyyppejä. Mistä minä tiedän, vaikka Roope Salminen olisi ihan guru radiossa kuten hän on monessa muussa asiassa, Uusivuori sanoo.

Voit kuunnella Ile Uusivuorta Radio Novan Kesäaamussa 2.-6.7. kello 6-10.

Lue myös: Juontaja Ile Uusivuori: "On hienoa, että minut tunnetaan Marja Hintikan miehenä"

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat