Radio Novan Päivässä keskusteltiin voiko ex-puolison läheisten kanssa jatkaa yhteydenpitoa eron jälkeen. Niina oli alkuviikosta herkillä, sillä hänen poikansa lähti leirikouluun ja perheen imuri veti viimeiset imunsa. Oletko koskaan nähnyt unta, mutta luullut että se uni on totta? Kuuntele kooste tästä.
Tänä aamuna muisteltiin kuningatar Elisabethin surullisenkuuluisaa vierailua Suomen metsään. Päivän kuumottavin kysymys tuntui olevan, kuuluuko sanoa nonparelli vai nompparelli? Oman top3 pääsi kertomaan Minna, jolla oli tarkat kriteerit jäätelönvalinnassa. Kuuntele iltapalat tästä!
Minnalla on päällään valkoiset irtohihat, jotka herättivät aamussa huomiota. Pimennysverhot puhuttavat jälleen. Mutta mikä lienee syy sille, ettei Kimmo voi katsoa puhelinta aamuisin hampaidenharjaamisen yhteydessä?
Kimmo on palannut lapsuuden muistoihin ja kuulijat pääsivät kertomaan omia parhaita muistojaan. Minna kertoo erikoisesta ammatista, joka on ajankohtainen. Mitkä mahtavat olla Tuottaja-Markuksen Top3 suomalaiset sketsihahmot?
Kuulijoita kiinnostaa edelleen miten Kimmon pimennysverhojen asennus on edistynyt. Miten nykypäivänä somekuvien ottaminen on lähtenyt lapasesta Kimmon ja Minnan mielestä ja onko suomen tulevaisuudessa panssarivaunut suomen suosituin nähtävyys?
Radio Novan Päivässä otettiin yhteyttä Uudenmaan Marttoihin, jotka osasivat valaista mitä voi säilyttää ulkovarastossa ja mitä ei. Homeinen ruoka ei maistu monille, vaikka siitä kaapisi pahimmat homeet pois. Jussi Pohjoinen vastasi tuottaja-Nean tiukkoihin kysymyksiin koskien parkkikiekon asettamista. Kuulija-Topi laittoi Niinan lausumaan sanahirviön, joka ei taipunut sitten millään. Apulanta metsä istutetaan tulevana viikonloppuna. Siitä meille parhaiten osasi kertoa itse Toni Wirtanen.
Radio Novan Iltapäivässä tehdään pieniä näpistyksiä. Kaverin puolesta kyselen -osiossa Elsa kaipaa vertaistukea viestien vastaamatta jättämiseen liittyvässä ongelmassa. Suvi kerto eleestä, jonka tekee bussin ollessa myöhässä – Esko ajaisi ohi ja jättäisi pysäkille. Myös lapsuuden muistot röökiin liittyen puhuttavat. Kuuntele Iltapäivän parhaat palat tästä!
Edellisenä päivänä puhuttaneet top 3 soittimet olivat kuuma puheenaihe tänäkin aamuna ja Minna kertoi omasta lempisoittimestaan. Kimmo ehdotti nykyisten liputuspäivien päivittämistä ja kuulijat pääsivät kertomaan omia ehdotuksiaan uusiksi liputuspäiviksi. Miten mahtaa Tuottaja-Markuksen mielestä nykymies viettää ansaittua lepopäivää?
Eskon puvuntakin taskusta löytynyt puhelinnumero herättää paljon kysymyksiä studiossa. Kaverin puolesta kyselen -osiossa etsitään porsaanreikiä. Myös kaupunkilaisten ja maalaisten bussikäyttäytyminen puhututtaa studiossa. Millainen appiukko Esko uskoo olevansa? Kuuntele Iltapäivä parhaat palat tästä!
Minna kertoo tomaatin olevan satokausikasvis, josta Markus satokausikalenterin omistajana on eri mieltä. Nimenvaihdokset aiheuttavat hämminkiä. Minkä nimen Kimmo ottaisi nykyisen nimensä tilalle? Kuuntele iltapalat tästä!
Radio Novan Päivässä haettiin asioita, joita sekoitetaan helposti toisiinsa. Kuumassalinjassa pohdittiin asioita, jotka kuuluvat olennaisesti mökkeilyyn ja maauimalat ovat pikkuhiljaa avaamassa oviaan innokkaille uimareille. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa kertoi, milloin kannattaa hakea apua ja millaisissa tilanteissa kriisiapuun otetaan yhteyttä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Asiantuntijapsykologi Elina Komulainen kertoi, miten nuoret tänä päivänä voivat ja miten vanhemmat ja aikuiset voisivat vaikuttaa nuorten mielenterveyden vahvistamiseen.
Mistä tietää olevansa aikuinen? Onko se kilohintojen seuraamista vai eri imurien imutehon vertaamista? Näitä pohditaan kaverin puolesta kyselen -osiossa. Esko kertoo opettavaisesta tilanteesta kuntosalilla, ja epäilee kalsareidensa omistajaa. Elämän valheellisuus iskee Suviin, kun hän lukee kotiin liittyvän artikkelin. Mikä tekee kodista halvan? Kuuntele Iltapäivän parhaat palat!
Kimmon yöunet jäivät Euroviisujen takia puolitiehen ja Euroviisut muutenkin puhuttivat Kimmoa, Mari Valosaarta ja Markusta. Studion lämpötila aiheutti mielipiteitä juontajissa kuin kuulijoissakin. Aamuisen visan hävinnyt Markus juontaa sääennusteen auton avaimet suussa mutta onnistuuko se ilman oksennusta?
Markuksen aamiasleivät herättää keskustelua sillä Kimmon aineenvaihdunta vastaa koiranpennun aineenvaihduntaa. Mari Valosaari kertoo historiasta ja koulujen päihdevalistus herättää mielipiteitä. Tippuuko ilmapallo taivaalta lopulta alas vai jatkaako se matkaa avaruuteen?
Erikoiset aiheuttavat hilpeyttä Radio Novan Iltapäivässä. Kaverin puolesta kyselen -osiossa koetaan häpeää puolison juhlapukeutumisesta. Suvi on pihalla kuin lumiukko koiriinsa liittyvästä rekisteröinnistä, ja kuulijat sivistävät Suvia. Suvia hämmentää Eskon ehdotus kesäjuhlien tarjottavaksi. Kuuntele Iltapäivän parhaat palat tästä!
Markus purkaa ahdistustaan omalla tavallaan ja viikonlopun korvamadot ovat häirinneet niin Mari Valosaarta kuin Kimmo Vehviläistäkin. Radio Novan liiallinen kuuntelu voi olla joissakin ääritapauksissa tuomittavaa. Onko Markuksen talviturkki jo heitetty?