Kuva: Shutterstock

Mitä enemmän hikoilee, sitä tehokkaampi treeni? Asiantuntija ottaa kantaa yleiseen uskomukseen

19.07.2018 19:15 - Senja Rapila

Hikoilu voi johtaa äärimmäisissä tilanteissa nestehukkaan, joten mitä enemmän hikoilet, sitä enemmän kannattaa tankata vettä treenin aikana ja sen jälkeen.

Monet määrittelevät treeninsä toimivuuden sillä, kuinka hikinen treenin jälkeen on. Kannattaako kuitenkaan luottaa siihen, että treeni on ollut äärimmäisen tehokas, jos on jo ensimmäisen vartin jälkeen punainen ja hikinen? Asiantuntija Meghan Nagel on vastannut Pop Sugar -sivuston haastattelussa mieltä kutkuttaneisiin kysymyksiin.

Onko se siis totta, että enemmän hikeä, sitä tehokkaampi treeni on?

- Hikoilu ei ole treenin tehokkuuden mittari. Hikoilu on yksinkertaisesti vain kropan tapa viilentää itseään. Jokaisen sisäiset viilennysjärjestelmät toimivat hieman eri tavalla. Jotkut ovat naama punaisena ja hikeä valuvina jo ripeän kävelylenkin jälkeen, kun toiset eivät edes hikoile kunnon treenin jälkeen, Nagel kertoo.

Voiko kuumajooga ja infrapunasauna auttaa painonpudotuksessa?

Asiantuntijat myöntävät, että infrapunasauna ja kuumajooga voivat auttaa painonpudotuksessa, mutta niiden kanssa kannattaa silti olla varovainen.

- Liikunta kuumassa voi auttaa sinua kuluttamaan enemmän kaloreita, kun kroppasi tekee runsaasti töitä saadaksesi sinut viileäksi, mutta tämä voi johtaa helposti nestehukkaan. Jos tykkäät istua saunassa tai hikoilla joogassa, muista juoda vettä treenin aikana, sitä ennen ja sen jälkeen.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Piinaako päänsärky? Syy saattaa olla rintaliiveissäsi

Lue myös: Saatko herkästi mustelmia? 6 syytä selittämättömiltä tuntuvien ruhjeiden taustalla

Lue myös: Hiipuuko treenimotivaatio? Pidä innostus yllä 6 helpon vinkin avulla

Kilpailut

Uusimmat