Kuva: Shutterstock

Pahimmat virheet, jotka saatat tehdä hyvän treenin jälkeen - lue ja vältä

26.03.2018 12:15 - Senja Rapila

Muutamilla virheillä voit pilata treenisi tulokset.

Pop Sugar -sivusto on nyt listannut viisi yleistä virhettä, jotka moni tekee hyvän treenin jälkeen. Pahimmassa tapauksessa näiden virheiden tekeminen voi sabotoida treenisi tuloksia, etkä saa treenistä täyttä hyötyä.

Oletko sinä sortunut näihin virheisiin?

1. Syöt roskaruokaa

Vaikka mielesi tekisi, älä syö kotona herkkuja tai juokse salilta herkuttelemaan pikaruokaa. Pahin treenitulosten pilaaja on se, jos syöt treenin jälkeen ruokaa, jossa ei ole lainkaan - tai jossa on huomattavan vähän - ravintoarvoa. Auta lihaksiasi korjautumaan ja kasvamaan proteiinilla ja hiilihydraateilla.

2. Et nuku tarpeeksi

Olipa treenisi aamulla tai illalla, tarvitset tarpeeksi unta, jotta kroppasi jaksaa toimia. Lisäksi, lihakset tarvitsevat aikaa kasvamiseen ja korjautumiseen. Nämä kaikki tapahtuvat unen aikana.

3. Et nesteytä itseäsi treenin jälkeen

Vettä, vettä, vettä. Kun treenaat ja hiki lentää, on sanomattakin selvää, että nestevarastoja tulisi täyttää treenaamisen jälkeen. Treenin yhteydessä kroppasi menettää paljon elektrolyyttejä ja nestettä, joten muista tankata varastot täyteen jälkeenpäin.

Jos unohdat syödä ja juoda treenin jälkeen, voi kroppasi aineenvaihdunta hidastua, joka tarkoittaa sitä, että treenisi ei tuota haluttua tulosta.

4. Treenaat liian usein

Vaikka haluaisitkin olla hyvässä kunnossa mahdollisimman pian, on sinun opeteltava kärsivällisyyttä. Kropalle nimittäin pitää antaa aikaa levätä ja kehittää lihasta, muuten se voi takautua ikävästi.

Älä siis polta itseäsi loppuun tai pahimmassa tapauksessa loukkaa itseäsi, vaan kehitä ammattilaisen avustamana itsellesi pitkäaikainen treenisuunnitelma, jonka avulla saat varmoja tuloksia.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Terveellistäkin ruokaa on helppo ylisyödä - bloggaaja herättää ihmisiä havainnollistavilla kuvilla

Lue myös: Saatko tarpeeksi unta yön aikana? Selvitä kysymällä itseltäsi 5 kysymystä

Kilpailut

Uusimmat