Kuva: Fotolia

Treenaa tyhjällä vatsalla - tutkijat kertovat kirkkaat hyödyt

10.04.2017 19:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan kuntoilemaan kannattaa lähteä mieluummin tyhjällä vatsalla kuin hiilihydraattipitoisen aterian jälkeen. Näin silti, vaikka syömisestä olisi kulunut pari tuntia.

Monia mietityttää, mitä ja kuinka paljon ennen treenaamista kannattaisi syödä. Amerikkalaisen yliopiston tekemä tuore tutkimus tarjoaa yksinkertaisen vastauksen pulmaan: Mene kuntoilemaan tyhjällä vatsalla, jos tahdot rasvakudoksesi palavan mahdollisimman tehokkaasti.

Kun treenaat tyhjällä vatsalla, tapahtuu rasvakudoksessasi enemmän hyödyllisiä muutoksia, kuin jos olisit syönyt ennen urheilusuoritusta. Tällöin kehosi käyttää varastoitunutta rasvaa polttoaineena eikä hiljattain syömäsi aterian hiilihydraatteja. Myös terveytesi kiittää tyhjällä vatsalla kuntoilusta pitkällä aikavälillä, väittävät tutkijat.

Tutkimukseen osallistui ryhmä ylipainoisia miehiä, jotka laitettiin kävelemään tunnin ajaksi tyhjällä vatsalla. Toisessa tutkimusosiossa miehet suuntasivat kävelylle kaksi tuntia sen jälkeen, kun he olivat syöneet runsaasti hiilihydraatteja sisältäneen aamupalan.

Miehiltä otettiin myös useita verikokeita sekä näytteitä heidän rasvakudoksestaan ennen ja jälkeen kävelyn. Tulokset vahvistavat, että tyhjällä vatsalla käveleminen oli suotuisampaa rasvakudoksen palamisen suhteen kuin verrokkitilanteessa.

Tutkimus on julkaistu American Journal of Physiology -- Endocrinology and Metabolism -lehdessä ja siitä uutisoidaan Science Daily -sivustolla.

Lue myös: Treenaa kotona näkyviä tuloksia - fitnessvalmentaja paljastaa vinkkinsä

Lue myös: Eevi Teittinen esittelee supertehokkaan treeniliikkeen pepulle!

Lue myös: Onko jumppatrikoiden alla haitallista pitää alushousuja? Asiantuntijat vastaavat

Lähde: Science Daily

Kilpailut

Uusimmat