Kuva: Fotolia

Naura itsesi onnelliseksi! 4 hauskaa vaihtoehtoa perinteiselle urheilutreenille

21.01.2017 09:15 - Karoliina Kotala

Jos mieli on maassa eikä mikään huvita, ota kokeiluun aivan uudenlaiset harrastukset.

Pimeä talvi saa monen suomalaisen mielen matalaksi ja liikkumaankin lähtö voi tuntua nihkeältä. Perinteisten lenkkipolkujen ja ryhmäliikuntojen rinnalle suositellaan nyt vaihtoehtoja, joissa mallia otetaan lapsista. 

Alla neljä hauskaa ajanvietettä, jotka saavat suupielet hymyyn ja parhaimmillaan kunnolla hien pintaan. 

Trampoliinihyppely 

Trampoliinilla pomppiminen on mainio tapa purkaa työstressiä ja se soveltuu ehdottomasti aikuisillekin. Se lievittää lihasjännitystä ja nostaa sykettä, mutta perinteisen treenin sijaan avainsana on hauskanpidossa. Kun liikuntahetki on aidosti hauska, lisää se mielihyvää ja positiivisia tunteita koko kehossa sekä aivoissa. Jos kotoa ei löydy omaa trampoliinia, niin kokeile trampoliiniparkkia, joita löytyy jo monesta kaupungista. 

Ryhmäleikit 

Kokoa ystäväsi tai työporukkasi mukaan ja leikkikää aarteen etsintää tai kuurupiiloa. Sosiaaliset leikit nostavat mielialaa ja luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Erilaiset ryhmäleikit ovat myös mainio keino uudelle työtiimille tutustua toisiinsa. 

Lautapelit 

Mielialaa ja sykettä voi nostaa muutoinkin kuin fyysisellä rasituksella. Kokoontukaa ystäviesi tai perheesi kanssa lautapeli-iltaan ja aika kuluu kuin siivillä. Lautapelien suosio onkin noussut viime vuosina eikä suotta, lautapelit rentouttavat ja saavat unohtamaan turhat murheet. 

Kirjoita satu 

Jos arki tai työpäivä tuntuu tylsältä, kehittele satu tai tarina. Voit kirjoittaa tarinan ylös tai vain viettää rentoutumishetken, jossa kehittelet tarinaa päässäsi. Voitte myös pitää tarinahetken yhdessä työtovereiden tai ystävien kanssa, jossa kaikki osallistutte tarinankerrontaan. Tutkijoiden mukaan satujen ja mielikuvituksellisten tarinoiden luominen mielessä vapauttaa aivoissa hyvän olon hormoneja. 

Lue myös: Pikkulapset osallistuivat nettihaasteeseen, jossa pitää olla liikkumatta - katso suloinen yritys

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat