Operaatio Pajunkissa autoilijoiden turvana pääsiäisenä - lue ohjeet

05.04.2012 14:00 -

Autoliiton vapaaehtoinen tiepalvelu päivystää tuttuun tapaan tehostetusti pääsiäisen ajan.

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun Operaatio Pajunkissa turvaa tänä vuonna jo 43. kerran pääsiäisliikenteen sujuvuutta. Pääsiäisen aikaan liikennemäärät lisääntyvät, mikä tuo myös tavallista viikonloppuliikennettä enemmän teknisiä ongelmia tien päälle.

Autoliiton vapaaehtoinen tiepalveluväki on valmiina avustamaan ihmisiä, joiden matka katkeaa yllättäen.

- Tiepalvelumiesten ensisijaisena tehtävänä on pelastaa ihmiset tien päältä ja vasta sen jälkeen katsotaan, mitä autolle voidaan tehdä. Pääsiäisenä on tuskin enää paukkupakkasia, mutta varsinkin yöllä voi olla vielä todella kylmä. Siksi myös pääsiäismatkalle kannattaa pakata lämmintä vaatetta mukaan, Autoliiton koulutuspäällikkö Teijo Poutanen neuvoo.

Rengasvalinnat puhuttavat myös pääsiäisen aikaan. Kesärenkaat on saanut vaihtaa alle jo maaliskuun alusta alkaen ja hätäisimmät ovat niin tehneetkin. Yöt ja aamut ovat kuitenkin olleet välillä aivan etelää myöten pakkasella ja lumien sulamisvedet ovat jäätyneet tielle.

- Pääsiäisen viettoon kannattaa lähteä vielä talvirenkailla, varsinkin jos ei ole mahdollisuutta lykätä meno- tai paluumatkaa mahdollisen huonon sään sattuessa, Poutanen sanoo. Nastarenkaat pitää vaihtaa lain mukaan tänä vuonna pois viimeistään 16.4.

Liian lyhyet turvavälit aiheuttavat usein turhia jarrutustilanteita ja jopa onnettomuuksia. Talvella liukkaat kelit edellyttävät erityisen pitkiä välejä, mutta kevät tuo tullessaan toisenkin syyn pysyttäytyä riittävän etäällä edellä ajavasta.

Autoliiton Operaatio Pajunkissa päivystää tehostetusti pääsiäisen menoliikenteestä paluuliikenteeseen eli torstaista 5.4. maanantaihin 9.4. Autoliiton tiepalvelukeskuksen päivystysnumero on 0200 8080 (1,95 €/min), josta autoilija saa apua matkan jatkamiseen mihin vuorokauden aikaan tahansa.

(Radio Nova, Autoliitto)

Kilpailut

Uusimmat