"Sisustusnamit on samalla tavalla itsensä pettämistä kuin ruoanlaitossa ottaa lasin viiniä ja hetken kuluttua huomaa, että menikin koko pullo." Puhutaan myös Minnan Miss Globe- ajoista ja keskustelua herättää terminä itse misseys. Ohessa mietteitä Trumpin syrjähypystä ja Sebastian Tynkkysen suhteesta ja kohusta sen ympärillä.
Fazer tarjoaa vuosittain pääsiäisenä todellisen klassikkoherkun. Niitä on valmistettu 119 vuoden ajan ja 1,5 miljoonaa kappaletta vuodessa. Itseasiassa tätä herkkua on saatavilla jatkuvasti, ympäri vuoden.
Suomalaisilla on monia pääsiäiseen liittyviä perinteitä. Miksi pääsiäiskokkoa poltetaan ja mistä virpomisperinne on saanut alkunsa?
Etelästä yltää Suomeen pääsiäiseksi laajahko matalapaineen alue, joka pysyy lähes paikallaan. Matalapaine pitää sään epävakaana sunnuntaihin asti suuressa osassa maata. Lämpötilat ovat lähellä ajankohdan keskimääräisiä arvoja.
Radio Novan toimitus selvitti, mistä pääsiäispyhien nimet tulevat.
Pitkien pyhien aikana artistit eivät lepää. Mahtavia keikkoja on luvassa ympäri Suomea. Pääsiäisenpyhät ovat täynnä musiikkia. Radio Nova keräsi listauksen suosikkiartistien keikoista pyhien aikana.
Pääsiäinen on kirkollinen juhla-aika, joten useimpien kauppojen aukioloajat ovat tarkkaan määrätyt. Lisäksi muutoksia on Alkon, Postin ja pankkien palveluissa. Juna- ja bussiliikenteessä on lisäksi paljon poikkeuksia.
Pääsiäisen menoliikenteen ruuhkahuiput ovat perinteiseen tapaan keskiviikosta alkaen aina lauantaille asti sekä aamulla että illalla. Finavia muistuttaa matkustajia tulemaan ajoissa kentälle.
Pääsiäinen aiheuttaa runsaasti muutoksia bussiliikenteen aikatauluihin 2.–6. huhtikuuta. Pyhien aikana osa vuoroista jää kokonaan ajamatta, joten pääsiäisen matkoja suunniteltaessa kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen.
Pääsiäinen vaikuttaa sekä kaukojunien että pääkaupunkiseudun lähijunien aikatauluihin. Liikenteessä on myös lisäjunia ja -vaunuja. 
Pikkunoidat ja satuiset hahmot kiertävät tänään suomalaisten ovilla virpomassa: ”Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle”.
Pääsiäisherkku mämmi jakaa mielipiteet puolesta ja vastaan. Lue lisää tästä oudosta herkusta.
Autoliiton Operaatio Pajunkissa järjestetään tänä vuonna 46. kerran peräkkäin. Vapaaehtoiset tiepalvelumiehet päivystävät tehostetusti kiirastorstaista 2.4. pääsiäismaanantaihin 6.4. saakka.
Suosituimmat pääsiäisen junavuorot ovat täyttymässä. Osa yöjunista on jo myyty loppuun. Pääsiäisliikenteessä kulkee lisäjunia. Juhlapyhät vaikuttavat myös lähi- ja kaukojunien aikatauluihin.  
Pääsiäiskorttien viimeinen postituspäivä on tänä vuonna tiistaina 31.3. Nykyisin pääsiäinen on kolmanneksi suosituin korttisesonki joulun ja ystävänpäivän jälkeen.
Perjantaina tulee osassa maata sateita, mutta sen jälkeen sää näyttäisi olevan lähes koko maassa poutainen ja varsinkin maan etelä- ja keskiosassa vuodenaikaan nähden lämmin, kertoo Ilmatieteen laitos.