Operaatio Pajunkissa autoilijoiden turvana pääsiäisliikenteessä

26.03.2015 11:00 -

Autoliiton Operaatio Pajunkissa järjestetään tänä vuonna 46. kerran peräkkäin. Vapaaehtoiset tiepalvelumiehet päivystävät tehostetusti kiirastorstaista 2.4. pääsiäismaanantaihin 6.4. saakka.

Operaation aikana Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet ovat tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.

Matkan katkeamiseen on monia syitä, mutta rengasongelmat ovat selkeästi yleistyneet ja ne todennäköisesti työllistävät tiepalvelumiehiä eniten pääsiäisliikenteessä.

- Suomen tiestö on erittäin huonossa kunnossa. Syviä routakuoppia on yllättävissä paikoissa. Kuljettajien tulisikin havainnoida myös tien pintaa erityisen tarkasti ja pyrittävä välttämään näihin kraattereihin ajamista. Kuoppaan ajon seurauksena rengas, vanne tai auton alustan nivelet saattavat vaurioitua, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen toteaa.

Pääsiäisliikenteeseen lähdetään yleensä täyteen pakatulla autolla. Auton käyttöohjekirjasta löytyvät erikseen rengaspaineet tyhjälle ja täyteen kuormatulle autolle. Nostamalla rengaspaineet auton kuormituksen vaatimalle tasolle pystyy ehkäisemään rengasrikkoja.

Pääsiäisliikenteessä on syytä ajaa maltilla sekä meno- että paluumatkalla. Jonossa ohittelu on stressaavaa eikä siitä ole edes ajallista hyötyä. Ruuhkainen liikenne vain puuroutuu entisestään, kun ohittajat kiilaavat takaisin jonoon.

- Pitämällä riittävää turvaväliä ja ajamalla liikennevirran kanssa samaa nopeutta, ajaminen on turvallisempaa, taloudellisempaa, tasaisempaa ja miellyttävämpää, Vesalainen muistuttaa.

Jos matka tien päällä keskeytyy, apua saa soittamalla Autoliiton palvelukeskuksen numeroon 0200 8080 (1,95 €/min+pvm). Palvelukeskus selvittää, millaista apua tarvitaan ja tilanteen mukaan soittaja ohjataan joko tiepalvelumiehen tai hinausyrityksen pakeille. Autoliiton jäsenille on oma palvelumaksuton avustusnumero, joka löytyy jäsenkortista.  Molemmista numeroista tilatut palvelut ovat maksullisia ja asiakas sopii niistä suoraan tiepalvelumiehen tai hinausyrityksen kanssa. Autoliiton Plus-jäsenille on oma veloitukseton palvelunumero, josta tilatut palvelut ovat maksuttomia.

Kilpailut

Uusimmat