Juhannus saa  kesän liikenteen vilkastumaan sekä teillä ja vesillä. Useasti matkaa leimaa kiire. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa, että matka alkaa jo ennen lähtöä: suunnitteluun kannattaa panostaa, jolla varmistaa sujuvan ja turvallisen matkanteon.
Autoliiton Operaatio Pajunkissa järjestetään tänä vuonna 46. kerran peräkkäin. Vapaaehtoiset tiepalvelumiehet päivystävät tehostetusti kiirastorstaista 2.4. pääsiäismaanantaihin 6.4. saakka.
Huolimattomuus aiheuttaa turhaa harmia joulunajan liikenteessä. Muutaman minuutin tarkistuksilla voi säästää niin aikaa, rahaa kuin hermoja. Jouluviikolle ennustetut pakkaset ennakoivat myös ongelmia.
Joulun menoliikenne alkaa tänä vuonna jo perjantaina 19.12. puolenpäivän aikaan, mutta jakautuu usealle päivälle. Moni joulunviettoon matkaava suosii lauantain ja sunnuntain valoisia ajotunteja.
Pääsiäisen menoliikenne alkaa tänään. Liikenneviraston mukaan suuria ruuhkia ei ole odotettavissa, mutta joillekin tieosuuksille saattaa syntyä jonoja. 
Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale järjestetään jo 45. kerran. Operaation aikana tiepalvelumiehet ovat tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.
Joulun menoliikenne saa perinteisesti tiestömme ruuhkaantumaan. Tänä vuonna jouluaatto ajoittuu tiistaille, jolloin edeltävän viikonlopun vuoksi myös menoliikenne on jakaantunut useammalle päivälle. 
Poliisi muistuttaa riittävästä levosta ennen matkaa. Kannattaa pohtia, kiiruhtaako matkaan välittömästi työpäivän jälkeen vai hengähtääkö hetki ennen ajoon lähtöä.
Ilmatieteen laitoksen 19. joulukuuta tekemän ennusteen mukaan joulun menoliikenne alkaa lauhassa ja sateisessa säässä. Lounaistuulet puhaltavat koko maassa ja sadealueita liikkuu päivittäin maamme yli.
Joulun menoliikenteessä on tänään vilkkain päivä. Koska matkanteko kuitenkin tänä vuonna jakautuu usealle päivälle, pahoja ruuhkia ei pitäisi syntyä. 
Tieliikennevalvonnan tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti juhannuksen meno- ja paluuliikenteen liikenneturvallisuuteen näkyvällä nopeus- ja ajotapavalvonnalla sekä juhannuksen aikana paljastamalla rattijuopumuksia.
Autoliiton vapaaehtoinen tiepalvelu päivystää tuttuun tapaan tehostetusti pääsiäisen ajan.
Liikenneviraston ennusteen mukaan teillä on vilkkainta kello 16 aikoihin.
Autoliitto kehottaa pohjoiseen matkustavia dieselautoilijoita tankkaamaan vielä talvi- tai vähintäänkin välilaatua käynnistysongelmien välttämiseksi.
Talvirenkaat on saanut vaihtaa kesärenkaisiin 1. maaliskuuta alkaen ja tänä vuonna nastarenkaita saa käyttää 2. toukokuuta asti.
Jo 42. kerran järjestettävä Autoliiton tehostettu tiepalvelupäivystys Operaatio Pajunkissa auttaa pulaan joutuneita autoilijoita pääsiäisliikenteessä.