Pääsiäismuistio — näin meitä palvellaan pyhinä

01.04.2015 08:02 -

Pääsiäinen on kirkollinen juhla-aika, joten useimpien kauppojen aukioloajat ovat tarkkaan määrätyt. Lisäksi muutoksia on Alkon, Postin ja pankkien palveluissa. Juna- ja bussiliikenteessä on lisäksi paljon poikkeuksia.

Pienet, alle sadan neliömetrin päivittäistavarakaupat, useimmat haja-asutusalueiden päivittäistavarakaupat ja huoltoasemien yhteydessä olevat alle 400 m2 päivittäistavaramyymälät saavat olla auki vapaasti myös juhlapyhinä.

Ahvenanmaalla muutkin kuin yllämainitut ruokakaupat saavat olla vapaasti auki myos juhlapäivinä.

Muiden päivittäistavarakauppojen sallitut aukioloajat pääsiäisenä:

Kiirastorstai 2.4.2015
Suuremmat kaupat saavat olla avoinna koko päivän normaalisti, eli kello 7-21 välillä ja enintään 400 m2 kauppojen aukiolo on vapaata.

Pitkäperjantai 3.4.2015
Päivittäistavarakaupat ovat yllä mainittuja poikkeuksia lukuunottamatta kiinni.

Pääsiäislauantai 4.4.2015
Suuremmat kaupat saavat olla avoinna kello 7-18 välillä ja enintään 400 m2 kauppojen aukiolo on vapaata.

1. pääsiäispäivä, sunnuntai 5.4.2015
Päivittäistavarakaupat ovat yllä mainittuja poikkeuksia lukuunottamatta kiinni.

2. pääsiäispäivä, maanantai 6.4.2015
Enintään 400 m² päivittäistavaramyymälät saavat olla avoinna neljän tunnin ajan klo 8-18 välillä. Suuremmat päivittäistavarakaupat ovat kiinni.

Alko

Alkon myymälät palvelevat kiirastorstaina to 2.4. klo 9–20. Myymälät ovat suljettuna 3-6.4. Seuraavan kerran Alkon myymälät avaavat ovensa tiistaina 7.4.

Pankit

Pankit ovat avoinna kiirastorstaina klo 13.00 saakka. Seuraavan kerran pankit ovat avoinna tiistaina 7.4.

Posti

Kiirastorstaina 2.4. postit palvelevat kello 18 asti (Lemin ja Uudenkaupungin postit kello 17 asti). Postit ovat kiinni pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään asti.

Helsingin Pääposti (00100 HELSINKI) palvelee lauantaina 4.4. kello 10-16. Joulupukin pääposti Napapiirillä on avoinna joka päivä kello 10-17, myös pääsiäisenä.

Palveluyritysten yhteydessä toimivat postit palvelevat pääsääntöisesti kyseisen yrityksen aukioloaikojen mukaan. Monet esimerkiksi ruokakauppojen, kioskien ja huoltoasemien yhteydessä toimivat postit ovat avoinna läpi pääsiäisen.

Operaatio Pajunkissa

Operaation aikana Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet ovat tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita. Lue lisää

Matkahuolto

Pääsiäinen aiheuttaa runsaasti muutoksia bussiliikenteen aikatauluihin 2.–6. huhtikuuta. Lue lisää

Junaliikenne

Pääsiäinen vaikuttaa sekä kaukojunien että pääkaupunkiseudun lähijunien aikatauluihin. Liikenteessä on myös lisäjunia ja -vaunuja. Lue lisää

Radio Nova

Radio Novan pääsiäisen ohjelmistoon voit tutustua täällä. Juonnettua liveohjelmaa ja uutisia tarjolla läpi pääsiäisen. Verkkoradioon pääset tästä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat