Helatorstai vaikuttaa bussien aikatauluihin. Tarkat aikataulutiedot ja matkaliput saa Matkahuollosta.
Pääsiäinen on kirkollinen juhla-aika, joten useimpien kauppojen aukioloajat ovat tarkkaan määrätyt. Lisäksi muutoksia on Alkon, Postin ja pankkien palveluissa. Juna- ja bussiliikenteessä on lisäksi paljon poikkeuksia.
Pääsiäinen aiheuttaa runsaasti muutoksia bussiliikenteen aikatauluihin 2.–6. huhtikuuta. Pyhien aikana osa vuoroista jää kokonaan ajamatta, joten pääsiäisen matkoja suunniteltaessa kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen.
Bussi- ja junaliikenteessä kuljetaan loppiaisena pääsääntöisesti sunnuntaiaikataulujen mukaan. Aikataulut kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa.
Juna- ja bussiliikenteessä on poikkeuksia uudenvuoden ja loppiaisen aikana. Aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen ja varautua muutoksiin. Liput kannattaa hankkia pikaisesti, sillä suositut vuorot täyttyvät nopeasti.
Joulu on vuoden vilkkain matkustusajankohta. Bussiliput kannattaa ostaa etukäteen, sillä Matkahuollon lipunmyynnissä on vilkkainta joulunaluspäivinä.
Bussit liikennöivät itsenäisyyspäivänä lauantaina 6.12. poikkeuksellisten aikataulujen mukaan. Itsenäisyyspäivänä matkustavien kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen Matkahuollosta. 
Koulujen alkamisen myötä bussiliikenteen aikataulut muuttuvat. Syksyn aikatauluihin siirrytään porrastetusti 6. elokuuta alkaen.
Bussi- ja junaliikenne siirtyy kesäaikatauluihin. Bussiliikenteessä kesäaikataulut ovat voimassa 2. kesäkuuta lähtien. Junaliikenteessä aikataulut muuttuvat 16. kesäkuuta alkaen.
Helatorstaina bussi- ja junamatkaa suunnittelevien kannattaa tarkistaa päivä- ja vuorokohtaiset aikataulutiedot etukäteen Matkahuollosta ja VR:n sivuilta.
Vappu tuo muutoksia kauppojen ja palveluiden aukioloihin. Lisäksi julkinen liikenne kulkee osittain poikkeusaikatauluilla.
Pääsiäinen on yksi vilkkaimmista matkustusajankohdista bussiliikenteessä. Pyhien vaikutus aikatauluihin kannattaa huomioida ajoissa, sillä aikatauluissa on paljon poikkeuksia. Myös bussiliput kannattaa ostaa jo etukäteen
Kesäaika alkaa 29.–30. maaliskuuta 2014 välisenä yönä, kun kellon viisarit käännetään kello kolmesta neljään. Kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa useiden yöllä liikennöitävien kaukobussien aikatauluihin, joista useimmat ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman pikavuoroyhteyksiä.
Joulu sulkee tai rajoittaa osia palveluita jopa useamman päivän ajaksi. Kauppojen aukioloaikoihin kannattaa tutustua etukäteen, kuten  julkisen liikenteen aikatauluihinkin.
Joulu ja vuodenvaihde tuovat useita muutoksia bussiliikenteen aikatauluihin. Kaikki joulun poikkeusaikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta. Osa vuoroista jää pyhinä kokonaan ajamatta, varsinkin jouluaattona ja ensimmäisenä joulupäivänä.
Matkahuollon piparikampanja on ollut suurmenestys. Matkahuolto tarjosi tänään ilmaisen bussimatkan piparkakkua vastaan. Jaossa oli alunperin 500 bussilippua, joka tuplattiin suuren kysynnän vuoksi. Lähes kaikki ilmaismatkat on jo käytetty.