Juna- ja bussiliikenteessä muutoksia vuodenvaihteessa

30.12.2014 13:31 -

Juna- ja bussiliikenteessä on poikkeuksia uudenvuoden ja loppiaisen aikana. Aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen ja varautua muutoksiin. Liput kannattaa hankkia pikaisesti, sillä suositut vuorot täyttyvät nopeasti.Bussiliikenteen aikatauluissa on runsaasti muutoksia vuodenvaihteessa ja loppiaisena. Osa vuoroista jää pyhinä kokonaan ajamatta.

Kaikki aikataulutiedot pyhäpäivien poikkeukset mukaan lukien löytyvät aikatauluhausta Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta matkahuolto.fi. Mobiililaitteiden käyttäjiä palvelee aikatauluhaku osoitteessa m.matkahuolto.fi. Aikatauluhakuun kannattaa syöttää tarkka lähtöpäivä, jotta hakupalvelu osaa huomioida mahdollisen matkustuspäivälle osuvan poikkeusliikenteen.

Muutoksia uudenvuoden ja loppiaisen junille 

Kaukojunat kulkevat uudenvuoden aattona 31.12. pääosin lauantaiaikataulujen mukaisesti. Uudenvuodenpäivänä 1.1. on sunnuntailiikenne. Aikatauluissa on kuitenkin runsaasti poikkeuksia.

Osa Venäjän-liikenteen Allegro-vuoroista ei kulje uudenvuoden aattona eikä uudenvuodenpäivänä. Myöskään Tolstoi-junalla ei ole lähtöjä uudenvuoden aattona Helsingistä eikä Moskovasta.  

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ajetaan uudenvuoden aattona perjantaiaikataulujen mukaisesti. Uudenvuodenyönä on kulussa lisävuoroja läpi yön. Muutoin uudenvuodenpäivänä noudatetaan sunnuntaiaikatauluja.  

Loppiaisena 6.1. kaukojunat kulkevat pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan, liikenteessä on kuitenkin useita lisäjunia aamulla ja aamupäivällä. Myös lähijunat kulkevat sunnuntaiaikatauluin. Lähiliikenteessä ajetaan loppiaisaaton iltana viikonlopun lisäjunat.

Kuvat: Shutterstock

(Radio Nova, VR, Matkahuolto)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat