Keskusjärjestöjen toimeenpanema työtaistelu keskeyttää junaliikenteen perjantaina 18.9. 
Ratatyöt vaikuttavat junien kulkuun Jyväskylän ja Jämsän välillä viikonloppuna 11.-12.7. Yhteensä viisi aamulla ja aamupäivällä liikennöivää junaa korvataan molempina päivinä linja-autoilla.
Alkava kesä tuo muutoksia juna- ja bussiliikenteeseen. Erityisesti koululaisia palvelevissa vuoroissa on poikkeuksia ja supistuksia kesän ajan.
VR ajaa toistaiseksi pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä supistettujen aikataulujen mukaan Helsingin ja Keravan välillä. Supistettu liikenne on voimassa koko päivän.
Junaliikenteessä ajetaan helatorstaina sunnuntain aikataulujen mukaan. Osa junavuoroista on peruttu tai lähtöaika on muuttunut.
Junat kulkevat vappuaattona torstaina 30.4 perjantain aikataulujen mukaan. Vappupäivänä junat ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan, jonka lisäksi ajetaan lukuisia lisävuoroja.
Pääsiäinen vaikuttaa sekä kaukojunien että pääkaupunkiseudun lähijunien aikatauluihin. Liikenteessä on myös lisäjunia ja -vaunuja. 
Suosituimmat pääsiäisen junavuorot ovat täyttymässä. Osa yöjunista on jo myyty loppuun. Pääsiäisliikenteessä kulkee lisäjunia. Juhlapyhät vaikuttavat myös lähi- ja kaukojunien aikatauluihin.  
Junaliikenne on poikki Helsingissä Huopalahden ja Oulunkylän eteläpuolella. Helsingin Sanomien mukaan jopa 20 junaa seisoi aamuseitsemän jälkeen kyseisten asemien välillä.
VR:n konduktöörien yllätyslakosta kertoi STT. Osa junista Turun ja Helsingin välillä joudutaan korvaamaan busseilla.
Rataliikennekeskuksen mukaan sähköradan jännite ei pysy päällä Oulun ja Kemin välisellä rataosalla. Myös liikenteenohjauslaitteissa on häiriöitä.
Pääkaupunkiseudun junaliikenteessä on runsaasti häiriöitä kaluston vikaantumisen takia, kerrotaan VR:n viestinnästä STT:lle.
Bussi- ja junaliikenteessä kuljetaan loppiaisena pääsääntöisesti sunnuntaiaikataulujen mukaan. Aikataulut kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa.
Juna- ja bussiliikenteessä on poikkeuksia uudenvuoden ja loppiaisen aikana. Aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen ja varautua muutoksiin. Liput kannattaa hankkia pikaisesti, sillä suositut vuorot täyttyvät nopeasti.
Joulu on vilkasta junamatkustamisen sesonkiaikaa. Monista yöjunista on jo myyty makuu- ja autopaikat loppuun. Päiväjunista löytyy vielä tilaa, mutta suosituimmat vuorot täyttyvät nopeasti.   
VR:n kauko- ja lähijunat kulkevat jouluna harvennetuin aikatauluin. Osa yöjunista lähtee Pasilan autojuna-asemalta Helsingin päärautatieaseman sijaan.