Olympiastadionilla lauantaina järjestettävään Live Aid -megakonserttiin odotetaan paljon yleisöä, jonka vuoksi HSL järjestää busseille ja ratikoille lisäliikennettä konsertin päättymisen jälkeen. 
Pääsiäinen on kirkollinen juhla-aika, joten useimpien kauppojen aukioloajat ovat tarkkaan määrätyt. Lisäksi muutoksia on Alkon, Postin ja pankkien palveluissa. Juna- ja bussiliikenteessä on lisäksi paljon poikkeuksia.
Pääsiäinen aiheuttaa runsaasti muutoksia bussiliikenteen aikatauluihin 2.–6. huhtikuuta. Pyhien aikana osa vuoroista jää kokonaan ajamatta, joten pääsiäisen matkoja suunniteltaessa kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen.
Pääsiäinen vaikuttaa sekä kaukojunien että pääkaupunkiseudun lähijunien aikatauluihin. Liikenteessä on myös lisäjunia ja -vaunuja. 
Suosituimmat pääsiäisen junavuorot ovat täyttymässä. Osa yöjunista on jo myyty loppuun. Pääsiäisliikenteessä kulkee lisäjunia. Juhlapyhät vaikuttavat myös lähi- ja kaukojunien aikatauluihin.  
Bussi- ja junaliikenteessä kuljetaan loppiaisena pääsääntöisesti sunnuntaiaikataulujen mukaan. Aikataulut kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa.
Juna- ja bussiliikenteessä on poikkeuksia uudenvuoden ja loppiaisen aikana. Aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen ja varautua muutoksiin. Liput kannattaa hankkia pikaisesti, sillä suositut vuorot täyttyvät nopeasti.
Bussit liikennöivät itsenäisyyspäivänä lauantaina 6.12. poikkeuksellisten aikataulujen mukaan. Itsenäisyyspäivänä matkustavien kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen Matkahuollosta. 
Itsenäisyyspäivänä 6.12. Helsingin seudun liikenteessä ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. Useilla linjoilla on lisälähtöjä. U-linjojen SS-lähtöjä ei ajeta. Juhlatapahtumien aikana liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä.
Kauko- ja lähiliikenteen junille on tiedossa jonkin verran muutoksia toukokuun juhlapyhinä, muistuttaa VR.
Juhlapyhinä kaukojunien aikatauluissa on poikkeuksia ja liikenteessä on lisäjunia ja -vaunuja. Myös lähijunilla on joitakin muutoksia.
Bussit liikennöivät itsenäisyyspäivänä perjantaina 6.12. poikkeuksellisten aikataulujen mukaan. Itsenäisyyspäivänä matkustavien kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen Matkahuollosta.
Vappu aiheuttaa joitakin muutoksia junaliikenteeseen. Vapunaattona tiistaina 30.4. kaukojunat kulkevat normaalisti tiistaiaikataulujen mukaan, ja vapunpäivänä 1.5. ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.
Junaliikenne takkuaa tänään runsaan lumitilanteen vuoksi. VR on perunut joitain lähivuoroja kokonaan. Lisäksi moni kaukojuna on aikataulustaan myöhässä.
Osa kauppiaista moittii lupaviranomaisia epätasa-arvoisesta kohtelusta poikkeusaukioloaikojen myöntämisessä.