Kun kello löi keskiyötä Suomessa, tuhannet juhlijat vaihtoivat vuotta kuunnellen Abban Happy New Yearia Spotifysta.
Monet eläimet kokevat ilotulitteiden paukkeen ja ujelluksen, valonvälähdykset ja ruudin katkun uhkaaviksi elementeiksi ja voivat ahdistua niistä useiden päivien ajaksi.
Uutenavuotena on tapana kurkistaa tulevaan tinaa valamalla. Markkinoilla on myös mehiläisvahasta valmistettuja vaihtoehtoja perinteiselle tinalle. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, ettei kumpikaan ennustusmenetelmä ole riskitön.
Kuopion poliisilaitos muistuttaa kaikkia vuodenvaihteen juhlijoita mainioilla savolaisialla ohjeilla! Lukaise ohjeet illan rientoihin ja muista käyttäytyä.
Tinan valaminen on alunperin Ruotsista Suomeen kulkeutunut ennustusmenetelmä, joka vakiintui porvariston keskuudesta kansan tavaksi joskus 1800-luvulla. Mitä tinat voivat kertoa meille?
Vuodenvaihde tuo muutoksia kauppojen aukioloaikoihin, sekä joukkoliikenteen aikatauluihin.
Vuodenvaihteen juhlintaan kuuluu oleellisesti hyvä musiikki. Useat tutut klassikkohitit ovatkin monien soittolistoilla, kun vuosi vaihtuu. Radio Nova kokosi yli 450 kappaleen soittolistan, jolla kelpaa fiilistellä juhlia kuin juhlia!
Juna- ja bussiliikenteessä on poikkeuksia uudenvuoden ja loppiaisen aikana. Aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen ja varautua muutoksiin. Liput kannattaa hankkia pikaisesti, sillä suositut vuorot täyttyvät nopeasti.
Radio Novan vuodenvaihde pitää sisällään hyvää tunnelmaa, pirteää musiikkia, unohtamatta uutisia tasatunnein.
Ilmatieteen laitoksen 29. joulukuuta tekemän ennusteen mukaan sää lauhtuu koko maassa nopeasti. Sään lauhtuminen ja lumisateet heikentävät ajokeliä.
Yksi vuodenvaihteen suosituimmista kappaleista on legendaarisen Abban klassikko Happy New Year. Tiesitkö nämä asiat suosikkibiisistä?
Marras-joulukuu ovat olleet erittäin vilkkaita asuntomurtorintamalla. Lisäksi joulun ja vuodenvaihteen loma-ajat ovat perinteisesti lisänneet asuntomurtoja, kun varkaille tarjoutuu tilaisuuksia vierailla tyhjiksi jääneissä kodeissa, muistuttaa poliisi.
Kokosimme mukavan ja rytmikkään soittolistan, jolla kelpaa juhlistaa vuodenvaihdetta yksin tai isommassa porukassa. Mukana on vuodenvaihtumiseen liittyviä klassikoita, sekä uusia hittejä Suomesta ja muualta! Matot rullalle ja bileet pystyyn! Hyvää uutta vuotta!
Ohessa muutama vihje, miten ilotulitus sujuu mahdollisimman turvallisesti ihmisten ja ympäristön kannalta.
Radio Nova juhlistaa vuodenvaihdetta teemaan sopivalla musiikilla sekä iloisella ohjelmistolla. Vietä kanssamme vuoden viimeiset tunnit ja starttaa vuosi 2014 rennolla otteella!
Vuodenvaihde vaikuttaa kauppojen aukioloaikoihin, jonka lisäksi joukkoliikenteessä on poikkeusaikatauluja.