Poliisi muistuttaa ilotulitteiden turvallisesta käytöstä

31.12.2013 06:40 -

Ohessa muutama vihje, miten ilotulitus sujuu mahdollisimman turvallisesti ihmisten ja ympäristön kannalta.

MUISTA NÄMÄ ASIAT:

- Suunnittele etukäteen paikka, missä aiot toteuttaa ilotulituksen ja mieti, miten se voidaan toteuttaa mahdollisimman turvallisesti yleisöön ja ympäristöön nähden. Lähtökohta lain mukaan on, että niiden käytöstä ei saa aiheutua vaaraa tai vahinkoa muille.

- Varmista, että suunnittelemasi paikka ei ole kiellettyjen alueiden listalla. Lista löytyy Helsingin pelastuslaitoksen verkkosivuilta: www.hel2.fi/pel

- Mieti, mitä apuvälineitä tarvitset (esim. rakettiteline, suojakäsineet, turvalliset sytytysvälineet).

- Hanki suojalasit ampujalle ja mieluiten myös kaikille mukana olijoille.

- Lue ilotulitteiden käyttöohjeet. Kaikissa ilotulitteissa, kansallisesti hyväksytyissä (TUKES) ja CE-tuotteissa, tulee olla selkeät suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet. Mikäli tuote on liian pieni käyttöohjeen kiinnittämiseksi, on tuotteen mukana oltava käyttöohjeet paperilla.

- Sovi siitä, kuka huolehtii ilotulituksesta selvin päin. Sama promilleraja kuin autolla ajettaessa on hyvä lähtökohta.

- Älä luovuta ilotulitteita päihtyneiden tai alaikäisten (alle 18 v.) haltuun.

- Huomioi, että ilotulitteiden käyttö on sallittu 31.12.2013 klo 18.00–1.1.2014 klo 02.00. Ilotulitteiden käyttö muuna aikana on kielletty ilman pelastuslaitokselta erikseen anottua lupaa. 

Vuosittain tapahtuu ikäviä henkilövahinkoja ja omaisuutta tuhoutuu ilotulitteiden huolimattoman tai holtittoman käytön seurauksena. Yhteisenä tekijänä vahingoissa on usein alkoholi.

Kilpailut

Uusimmat