Vapun reseptit: Mansikka-jogurttileivokset
Mansikka-jogurttileivokset
Pohja:
2 kananmunaa
1,25 dl sokeria
1,25 dl Myllyn Paras karkea vehnäjauhoja
0,5 tl punaista elintarvikeväriä
0,5 dl omenamehua kostutukseen
Täyte:
500 g mansikoita tuoreita tai sulatettuja (pakastetut käyvät hyvin, käytä vaan tällöin kotimaisia)
2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl turkkilaista jogurttia
3-4 rkl kookossokeria (tavallinen käy myös)
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
0,5 dl kuumaa vettä
Aloita pohjan teolla. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, älä vatkaa enää, vaan sekoita. Lisää joukkoon elintarvikeväri. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla, niin että leikkaa myös reunoille kaistale leivinpaperia, näin täyte irtoaa hyvin reunoista. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Anna pohjan jäähtyä, ennen kuin lisäät täytteen. Kostuta pohja omenamehulla ja valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta 2/3 osaa mansikoista, jätä 1/3 osa kokonaisiksi tai puolikkaiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mansikkasose, jogurtti, kermavaahto ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon vielä mansikanpalat. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada liivateneste nauhana kerma-mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Leikkaa annosleivoksiksi tai paina vaikka piparimuoteilla. Voit tietysti myös jättää kakuksi. Koristele marjoilla tai mintunlehdillä