Mustan perjantain kunniaksi on hyvä muistaa myös pimeimmillään olevaa vuodenaikaamme.
Perjantaiaamuun lähdettiin sumuvalojen ja heijastimien kajastuksen valossa, laulettiin karaokea ja muisteltiin Rantarockia. Pelastaako Mämmimies maailman? Pelastaisiko joku viherkasvit Akilta ja Minnalta? Kuuntele Radio Novan Aamun parhaat palat.
Syksyn illat pimenevät ja pitenevät koko ajan. Jos vielä koikkelehdit kaduilla ilman heijastinta, nyt on korkea aika ottaa sellainen käyttöön. Tässä ohjeet upeiden heijastinkorentojen tekoon! 
Valtakunnallinen heijastinpäivä 1. lokakuuta muistuttaa, että viimeistään nyt on aika kiinnittää heijastin. Facebookissa on myös käynnissä Heijastin käyttöön! -haaste. 
Taksi Helsinki jakaa kaikille tänä syksynä Helsingissä koulunsa aloittaville ensimmäisen luokan oppilaille heijastimet koulutien turvaksi.
Kaikista jalankulkijoiden kuolemantapauksista lähes puolet tapahtui pimeällä tai hämärässä. Vaikka heijastimien tarpeellisuus tiedostetaan, ovat ne käytössä vain joka toisella suomalaisella.
Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään 1.10. Heijastinpäivän kautta Liikenneturva muistuttaa, että viimeistään nyt on aika kiinnittää heijastin. Liikenneturvan seurantojen mukaan joka toinen suomalainen käyttää heijastinta.
Radio Nova kysyi kotisivuillaan, millaisilla keinoilla liikkuminen maanteillä, kaduilla ja poluilla olisi turvallista niin jalankulkijoille kuin kaikille pyörillä liikkuvillekin.
Pimeys ja sen lisänä sade vaarantavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta ilman oikeaoppisia varusteita.
Liikenneturva kummastelee miksi lasten päällysvaatteisiin ommellaan heijastimet, mutta vanhemmilla ikäryhmillä heijastimet puuttuvat lähes täysin.
Kuolemanriski ilman heijastinta pimeässä kulkevalla jalankulkijalla on jopa kymmenkertainen verrattuna heijastinta käyttävään.