Halpa henkivakuutus! Torstaina vietetään valtakunnallista heijastinpäivää

30.09.2015 20:34 -

Valtakunnallinen heijastinpäivä 1. lokakuuta muistuttaa, että viimeistään nyt on aika kiinnittää heijastin. Facebookissa on myös käynnissä Heijastin käyttöön! -haaste. 

Huomenna torstaina 1. lokakuuta järjestetään Valtakunnallinen heijastinpäivä. Subilta tuttu Kristoffer Ignatius myös luotsaa Facebookissa Heijastin käyttöön! -haastetta, joka ajaa turvallisempaa liikkumista jokaiselle.

– Vain joka toinen suomalaisista käyttää heijastinta. Joka toinen on liian vähän, Novalla aiemmin työskennellyt Ignatius muistuttaa.

Heijastin on halpa henkivakuutus. Liikenneturvan mukaan heijastimesta saa parhaimman hyödyn irti, kun sen kiinnittää oikein.

Anna sen heilua. Riippuva heijastin kannattaa kiinnittää polven korkeudelle niin, että se pääsee vapaasti heilumaan. Roikota ranteesta. Ranne tai kyynärvarsi on hyvä paikka stretch- tai jousiheijastimelle. Parempi överit kuin vajarit. Mitä useampia heijastimia käytetään, sen paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä kulkevan. Näytä kaikki puolesi. Sekä vasemmalle että oikealle puolelle kiinnitetyt heijastimet auttavat autoilijaa hahmottamaan tiellä kulkijan myös leveyssuunnassa.

Kuva: Shutterstock

(Nova, Facebook, Liikenneturva)

Kilpailut

Uusimmat