Heijastin käyttöön! Näin teet ihastuttavia heijastinkorentoja

22.10.2015 12:25 -

Syksyn illat pimenevät ja pitenevät koko ajan. Jos vielä koikkelehdit kaduilla ilman heijastinta, nyt on korkea aika ottaa sellainen käyttöön. Tässä ohjeet upeiden heijastinkorentojen tekoon! 

Susanne Lampinen on tehnyt koruja viitisen vuotta. Paljon korviksia, avainnauhoja, avaimenperiä ja kännykkäkoruja tehneen näppäräkätisen naisen uusimpana lisäyksenä repertuaariin ovat tulleet heijastinkorennot.

Heijastinkorentojen tekemiseen tarvitset pihtejä, helmiä (vaikka vanhoista koruista), korupiikin tai narun sekä kiinnittimeksi hakaneulan tai korulukon.

Aloita leikkaamalla heijastinkankaasta (voi olla myös kaksipuoleinen, jotta heijastus näkyy siipien kääntyillessä) pyöreäkulmaisia suorakaiteen muotoisia paloja.

Rei’itä kankaanpalat kuvan mukaisesti. Voit tehdä kaksiosaisia siipiä tai yksiosaisia mielesi mukaan.

Helminä voit käyttää esimerkiksi huovutettuja palloja, puuhelmiä tai vanhojen korujen helmiä. Upota korupiikkiin, narunpätkään tai kuminauhaan erikokoisia helmiä.

Upota siivet sopivalle kohdalle ja kiinnitä korupiikin päähän lukko tai hakaneula kiinnitystä varten. Käytä pihtejä korupiikin taivuttamiseen lukon ympärille.

Lampinen laittoi vielä varoittavan kuvan siitä, mihin hurahtaminen korujen tekemiseen voi pahimmillaan johtaa! 

Kuva: Susanne Lampinen

(Nova) 

Kilpailut

Uusimmat