Taksi Helsinki jakaa heijastimet helsinkiläisille ekaluokkalaisille

07.08.2015 18:09 -

Taksi Helsinki jakaa kaikille tänä syksynä Helsingissä koulunsa aloittaville ensimmäisen luokan oppilaille heijastimet koulutien turvaksi.

Joka vuosi koulujen alkaessa viestitään takseja huomioimaan liikenteessä olevat koululaiset ja olemaan erityisen tarkkaavaisia koulujen läheisyydessä. Tänä vuonna pääkaupunkiseudulla toimiva taksien tilausvälitys- ja markkinointiyhtiö Taksi Helsinki haluaa vielä erikseen panostaa uusien koululaisten turvallisuuteen jakamalla keltaiset heijastimet kaikille koulunsa aloittaville ensimmäisen luokan oppilaille.

Koulumatkaa ensi kertaa kulkevan lapsen huomio saattaa herpaantua monista eri syistä ja siksi etenkin syyshämärässä koululaisen näkyvyys autoilijoille on erityisen tärkeää. Heijastin auttaa jalankulkijoita erottautumaan ja autoilijoita näkemään pimeällä kulkevan kävelijän.

Toiveena on myös opettaa koululaista jo pienestä pitäen käyttämään heijastinta ja näin totuttautua liikenteessä toimimisen pelisääntöihin. Selvitysten mukaan vain joka toinen jalankulkija käyttää heijastinta, vaikka lain mukaan heijastinta on käytettävä pimeän aikana tiellä liikkuessa aina.

Kilpailut

Uusimmat