Kuva: Emmi Moilanen

Suosikkijuontaja Maria Leppänen palkittiin suorassa lähetyksessä - "Olen sanaton!"

06.03.2020 12:55 - Lauri Kujanpää

Maria Leppänen koki onnellisen yllätyksen.

Radiojuontaja Maria Leppänen yllätettiin suorassa Radio Novan lähetyksessä ja palkittiin kultaisella ansiomerkillä erinomaisesta työstä radion parissa.

Leppänen vietiin aluksi salaperäisesti studioon eikä hänellä ollut mitään tietoa siitä, mitä tulee tapahtumaan. Studiossa juonsi kyseisellä hetkellä Radio Novan Päivä -ohjelman juontaja Esko Eerikäinen ja myös RadioMedia ry:n toimitusjohtaja Steffan Möller oli paikan päällä.

- Tulevana sunnuntaina on naistenpäivä ja toinen merkittävä asia on, että kaupallinen radio täyttää 35 vuotta, Eerikäinen aloitti ja toivotti sekä Leppäsen että Möllerin tervetulleeksi.

- Onpa hämmentävää, kun studio on täynnä väkeä. Palasin juuri lomalta ja yhtäkkiä olen täällä. Mitä tapahtuu? Leppänen hämmästeli.

Lopulta Möller kertoi, mistä on oikein kyse.

- Meillä on toimialalla salainen radioakatemia, joka koostuu vielä salaisista alan ammattilaisista. Akatemialle tuli mieleen naistenpäivän kunniaksi, että meillä on todella paljon hyviä naistekijöitä radiossa. Olemme päättäneet, että radioakatemian historian ensimmäinen kultainen ansiomerkki menee sinulle, Maria Leppänen.

Leppänen hämmentyi kyseisestä ansiomerkistä.

- Oikeasi? Mitä ihmettä? Kiitos paljon! Leppänen riemuitsi.

- Palkinto tulee sinulle ihan ansaitusti, sillä pystyt mukautumaan jokaiseen radio-ohjelmaan ja olet kova tekijä. On tärkeää, että on ihmisiä, jotka pystyvät tekemään mitä vain radio-ohjelmaa ja vielä kun kuuntelijat rakastavat sinua ja ääntäsi, niin oli jo aikakin, että sinut palkitaan siitä, Möller perusteli.

- Nyt meni palkinto oikeaan osoitteeseen, Eerikäinen iloitsi.

Maria Leppänen pussaa ansiomerkkiä. (kuva: Lauri Kujanpää)

Leppänen kommentoi Voice.fi:lle, että on todella otettu kyseisestä palkinnosta.

- Radio on elämäntapa enkä osaa edes ajatella, että tekemäni työ olisi mitenkään erikoista. Olen kyllä todella otettu tästä. Haluan myös kiittää kaikkia kuuntelijoita, sillä ilman teitä ei olisi meitä juontajia. Suuri kiitos siis teille, rakkaat kuuntelijat, ja kiitos akatemialle upeasta tunnustuksesta.

Leppänen siirtyi Tampereen 957:sta Radio Novan aamuun vuoden 2001 syksyllä. 

Aamutiimissä mukana olivat silloin Marian lisäksi Ile Jokinen ja Arttu Harkki. Juontamisen lisäksi Maria alkoi pian myös tuottamaan Radio Novan ohjelmia. Maria on pitkän Radio Nova -uransa aikana juontanut kaikissa ohjelmapaikoissa: aamulla, keskipäivällä, iltapäivällä, illalla ja viikonloppuna

Katso video tilanteesta alta tai tästä.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Maria Leppänen valitsi lempparibiisinsä - kuuntele Marian TOP10!

Kilpailut

Uusimmat