Kuva: Shutterstock

Miten löytää tauon jälkeen uusi into treenaamiseen? 5 neuvoa, jotka jokaisen urheilijan pitäisi kuulla

28.05.2022 12:15 - Minttu Tikkanen

Erilaisia lajeja on niin paljon, että jokainen löytänee omansa.

Suurin osa kohtaa silloin tällöin totaalisen jumahduksen, kun treenaaminen ei enää yht'äkkiä huvitakaan ollenkaan. Tauon pitäminen on aina enemmän kuin sallittua ja lepuuttaa varmasti sekä mieltä että kehoa. Vaikeampaa voikin olla sitten joskus kömpiä tauolta takaisin lenkkipolulle tai jumppasaliin. Metro-lehti listasi, miten urheilun pariin palaamisesta tekee itselleen mahdollisimman pehmeän laskun.

1. Ole lempeä. Tauon jälkeen kunto ei heti tietenkään ole aivan entisellään, joten aloittaa kannattaa tarpeeksi rauhassa ja olla itselleen armollinen, vaikka ei heti yltäisi haluamiinsa tuloksiin. Liian raskas aloitus ja olemattomat palautumisajat saattavat myös ajaa orastavan treeni-innon entistä syvemmälle hukkaan.

2. Hylkää "kaikki tai ei mitään" -ajattelu. Ei kannata ajatella, että jos ei jaksa lähteä tunnin lenkille, ei sitten lähde ollenkaan. Kaikki tai ei mitään -asenne olisikin syytä vaihtaa "jotain on parempi kuin ei mitään" -asenteeseen. Asennekorjauksen myötä urheilusta saattaa karista pois myös paljon paineita ja voit huoletta urheilla kulloisenakin päivänä juuri sen verran kuin jaksat.

3. Valitse nautinnollinen laji. Ei ole mitään järkeä lähteä juoksulenkille tai kuntosalille, jos tietää jo inhoavansa kyseisiä lajeja. On lukematon määrä lajeja, joista kaikille löytyy varmasti mieleinen. Liikunnan ilo löytyy, kun harrastat oikeasti itseäsi miellyttävää lajia, jonka pariin ei tunnu pakkopullalta lähteä.

4. Jousta rutiineista. Nykyihminen on usein hyvin kiirenen, eikä voida olettaa, että kellään olisi automaattisesti jokaisena viikkona aikaa treenata viisi kertaa viikossa. Maailma ei kaadu, eikä kuntosi nollaannu, jos jätät välistä pari päivää tai vaikka kokonaisen viikon. Treeniaikataulusta ei kannata ottaa arkeen yhtä stressin aihetta lisää.

5. Haasta kaveritkin mukaan. Jos urheilemaan lähteminen tuntuu ylivoimaiselta, voit kokeilla joukkovoiman mahtia. Kun yhteinen urheiluharrastus on merkittynä kalenteriin ja tietää toisten odottavan, on treenistä vaikeampi livetä. Yhdessä tekeminen on myös usein hauskempaa ja kannustavampaa kuin yksin puurtaminen.

Lue myös: 8 hälytysmerkkiä, joista tiedät, että treenaat liian kovaa

Lue myös: Aika hurahtaa uudella innolla klassikkolajiin - tiesitkö 9 monipuolista terveysvaikutusta?

Lue myös: Tiedätkö millainen liikunta parantaa unenlaatua eniten? Lajeissa selkeä ero

Lue myös: Treenimuoto, josta povataan tämän vuoden hittiä - lukuisten terveyshyötyjen lisäksi kutkuttavan hauskaa

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat