Kuva: Shutterstock

Vuoden 2019 ruokatrendit listattiin – mukana piikikäs yllättäjä

06.03.2019 12:45 - Milena Raappana

Tänä vuonna keittiön kaapeista löytyy muun muassa kaktusta, siemenistä tehtyä voita ja rumaa ruokaa.

Tulevan vuoden ruokatrendeihin lukeutuu monta erikoista valintaa. Esimerkiksi vanhan tutun maapähkinävoin sijasta käytetään vesimelonin- tai auringonkukansiemenistä tehtyä voita. Pähkinäallergikoille tämä on oiva vaihtoehto.

Kauppareissulla ei kannata myöskään liikaa miettiä ruuan visuaalisuutta, sillä niin sanottu ”ruma ruoka” on vuoden 2019 trendi. Kauppaketjut usein heittävät pois tuotteet, jotka eivät ole tarpeeksi kauniita myytäviksi. Hieman muodoton porkkana tai kaksipäinen kurkku on aivan yhtä hyvä syötäväksi kuin sen esteettinen toveri.

Trendilistauksesta löytyy myös piikikästä juotavaa, joka on tullut haastamaan kookosveden. Kyseessä on kaktusvesi.

Mitä on kaktusvesi?

Kaktusvesi on tehty kaktushedelmästä ja vedestä. Raaka-aineita ei siis ole montaa ja kaloripitoisuus on alhainen. Yhdessä kupissa kookosvettä on 18 kaloria, joka sisältää neljä grammaa hiilihydraatteja, ei lisättyä sokeria ja 158 milligrammaa kaliumia.

Onko kaktusvesi terveellistä?

Sertifioidun kilpaurheiluvalmentaja Dana Angelo Whiten mukaan kaktusvesi ei ole kovin ravintorikasta eikä sen vaikutuksista ole kovinkaan paljon tutkimusta tai tietoa. Nesteytyksessä ja elektrolyyttien täydennyksessä siitä voi olla hyötyä. Toisin sanoen kaktusveden nauttimisesta ei ole vaaraa, mutta ei myöskään suurta hyötyä.

Haluaisitko maistaa kaktusvettä?

Lue myös: Oletko liian kiireinen kokkaamaan? Vinkit, joilla onnistut helposti keittiössä

Lue myös: Vihdoin se on keksitty: sipuli, joka ei itketä!

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat