Kuva: Shutterstock

Kärsitkö finneistä ja rasvoittuvasta ihosta? Yllättävät syyt epäpuhtauksien taustalla listattiin

28.05.2018 21:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi makuuhuoneen korkea lämpötila voi johtaa ihon epäpuhtauksiin. Myös kuukautisten aikana tulisi kiinnittää tarkempaa huomiota oikeanlaisiin puhdistustuotteisiin.

Sokeriset ja rasvaiset herkut, muutokset ruokavaliossa, stressi ja liian vähäinen uni ovat yleisiä syitä epäpuhtaan ja kukkivan ihon taustalla. Säännöllinen pesu ja omalle ihotyypille sopivat puhdistustuotteet ovat hyvän ihonhoidon tärkeimpiä kulmakiviä. Aina tämä ei kuitenkaan riitä, ja iho tuntuu rasvoittuvan kaikesta huolimatta. Lue alta Today-sivuston listaamat yllättävät seikat, jotka voivat saada ihosi kukkimaan.

Makuuhuoneen lämpötila on liian korkea

Jos makuuhuoneessa on liian kuuma, voi korkea lämpötila saada ihohuokoset laajenemaan. Hiki tukkii ihohuokoset, joka puolestaan johtaa mustapäiden ja epäpuhtauksien lisääntymiseen.

- Tämän huomaa erityisesti aamuisin, toteaa ihotautilääkäri Paul Jarrod Frank.

Ihanteellinen lämpötila makuuhuoneessa on 18-20 astetta.

Et vaihda tyynyliinaa riittävän usein

Lika, pöly ja ihon erittämä rasvaisuus kertyy yön aikana tyynyliinaasi. Liian harvoin vaihdetut petivaatteet voivatkin olla syyllinen epäpuhtauksien taustalla. Todayn artikkelissa ohjeistetaan, että tyynyliina olisi hyvä vaihtaa vähintään kerran viikossa.

Kännykän ja television kaukosäätimen likaisuus

Puhelin ja kaukosäädin ovat esineitä, joita käytämme ahkerasti päivittäin. Harvoin tulemme kuitenkaan ajatelleeksi lian ja bakteerien määrää, jotka esineiden pinnoilla viihtyvät. Bakteerit siirtyvät helposti sormien kautta iholle. Puhelimen tai kaukosäätimen käsittelyn jälkeen olisikin hyvä muistaa pestä kädet huolellisesti ennen kasvojen koskettelemista.

Todayn artikkelissa vinkataan myös, että puhelinta ja kaukosäädintä voi puhdistaa säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa, puhdistusliinan avulla.

Käytät samaa kasvojenpesuainetta myös kuukautisten aikana

Lääkäri Joshua Zeicher toteaa, että hormonaaliset muutokset viikkoa ennen kuukautisten alkamista voi saada ihon kukkimaan sekä rasvoittumaan normaalia enemmän. Hän suositteleekin kokeilemaan kuukautisten aikana salisyylihappoa sisältäviä puhdistustuotteita, jotka hillitsevät ihon rasvaisuutta.

Peset kasvosi vain kerran päivässä

Iho tulisi puhdistaa huolellisesti aamuin illoin. Kasvojen peseminen kaksi kertaa päivässä puhdistaa ihon bakteereista ja ehkäisee tehokkaammin epäpuhtauksien muodostumista. Myös ihon kuoriminen kerran viikossa saa hipiäsi pysymään puhtaana ja kuulaana pidempään.

Lue myös: Haluatko kauniin ihon ja upeat hiukset? Se onnistuu muutamilla ruoka-aineilla

Lue myös: Suurin osa syyllistyy sheivauksessa yleiseen mokaan - aiheuttaa jopa iho-ongelmia

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat