Kuva: Shutterstock

Nukahda nopeammin helpon iltarutiinin avulla - oletko jo kokeillut?

23.03.2018 17:45 - Senja Rapila

Ota illalla kynä käteen ja tee muistilista asioista, jotka painavat mieltä ennen nukkumaanmenoa.

Jokainen meistä tietää sen tunteen, kun illalla sänkyyn mennessä uni ei vain tule. Ensinnäkin, on tärkeä muistaa olla käyttämättä puhelinta, läppäriä tai tablettia ennen nukkumaanmenoa, sillä ruudulta loistava sinivalo sekoittaa aivojamme.

Jos kuitenkaan et pysty välttämään sinivaloa ennen nukkumaanmenoa, voit kokeilla Independent-julkaisun vinkkaamaa tehoniksiä, joka voi auttaa sinua nukahtamaan nopeammin illalla.

Neuvo on todella yksinkertainen: ennen nukkumaanmenoa sinun tulisi kirjoittaa ylös yksityiskohtaisesti to-do -lista asioista, joita sinun tulee tehdä esimerkiksi seuraavana päivänä. Tämä pieni asia auttaa aivojasi rentoutumaan, joka helpottaa nukahtamista.

Yksi suurimmista syistä joiden vuoksi monet valvovat yömyöhään tahtomattaan on juurikin se, että he murehtivat seuraavan päivän asioita. Ehkä seuraavan päivän askareita yritetään painaa mieleen mahdollisimman tarkasti, jotteivat ne varmasti unohdu yön aikana. Tämän vuoksi kannattaakin tehdä itselleen palvelus ja kirjoittaa ne asiat välittömästi ylös.

Olemme myös aiemmin uutisoineet oireista, joista tiedät nukkuneesi yön aikana liikaa. Pääset lukemaan aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Independent

Lue myös: Saatko tarpeeksi unta yön aikana? Selvitä kysymällä itseltäsi 5 kysymystä

Lue myös: Uneton yö takana? Tieteen todistamat niksit, joiden avulla pysyt energisenä läpi seuraavan päivän

Lue myös: Rakastatko nukkumista? 6 asiaa, joihin todennäköisesti samaistut

Kilpailut

Uusimmat