Kuva: Fotolia

Eikö aika riitä treenille? Asiantuntijoiden mukaan jopa kolme minuuttia riittää

25.09.2017 09:15 - Katariina Auvinen - Luettu 315 kertaa

Minuuttien tehotreeni on verrattavissa 30 minuutin kuntosalitreeniin.

Daily Mail -julkaisu uutisoi tehotreenistä, joka kestää vain kolme minuuttia. Minuuttien treenin pitäisi vastata asiantuntijoiden mukaan puolen tunnin kuntosalitreeniä. Treeniä tehdään niin sanotulla HIIT-treenillä, joka tarkoittaa kovatehoista intervallitreeniä, jossa sykettä pidetään korkealla. 

Julkaisun mukaan ideana on, että kolme minuuttia tehdään treeniä täydellä teholla. Hyvä vaihtoehto kolmelle minuutille on esimerkiksi joko hyppynarulla hyppiminen, juoksu tai x-hyppyjen tekeminen. Kaikki vaihtoehdot nostavat sykettä korkealle nopeasti. Treeniä täytyisi tehdä vähintään viisi kertaa viikossa. 

Elite sportin fysioterapeutti, Kusal Goonewardena, on työskennellyt australialaisten urheilijoiden kanssa. Goonewardenan mukaan tehotreeni on tapa kouluttaa keho kaipaamaan lisää ja lisää liikuntaa. 

-Kun työnnät itsesi mukavuusalueen ulkopuolelle, siitä on vain hyötyä kehollesi. Kehosi alkaa kaipaamaan lisää liikuntaa. Viisi kertaa viikossa tehtävästä treenistä tulee sinulle tapa, joka auttaa liikkumaan entistä enemmän, Goonewardena selventää julkaisulle. 

Jos kuitenkin mielit matalalla sykkeellä tehtävää kuntosalitreeniä, Goonewardenan mukaan siihen riittää kaksi kertaa viikossa. 

Lue myös: 20 minuutin hiit-treeni, jonka avulla saat nopeasti tuloksia - onnistuu kotioloissa

Lähde: Daily Mail 

Kuuntele Radio Novaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat