Kuva: Fotolia

Miten paljon liikuntaa olisi hyvä harrastaa viikossa pysyäkseen kunnossa?

17.08.2017 11:45 - Reija Saarinen

Ajan voi jakaa muutamaan tai useaan päivään.

Treenaaminen kannattaa ottaa osaksi arkea, sillä se auttaa kehoamme monella tapaa. Se lisää energiaa sekä pitää mielen virkeänä. Mutta mikä olisi hyvä viikkomäärä liikuntaa, jotta keho pysyy kunnossa ja eliniän odote nousisi?

Asiantuntijoiden mukaan terveen aikuisen, iältään 18-65 ikävuoden välillä, tulisi tähdätä siihen, että viikossa tulee vähintään 150 minuuttia eli noin 2,5 tuntia keskivaikeaa aerobista liikuntaa, kuten kävelyä tai pyöräilyä.

Jos sen sijaan treenaa haastavampia lajeja, kannattaa pyrkiä vähintään 75 minuuttiin. Näihin lajeihin voidaan lukea muun muassa hölkkä, patikointi tai joukkuepelin, kuten koripallon pelaaminen.

Ilouutinen sen sijaan on se, että ei ole väliä sillä, tekeekö treenin useassa vai parissa erässä. Näytti nimittäin siltä, että he, jotka treenasivat vain parina päivänä, olivat yhtä hyvässä kunnossa kuin he, jotka treenasivat pieninä annoksina pitkin viikkoa. Tämä johtui siitä, että harvoin treenaavat ajoivat itsensä usein äärirajoille.

Kannattaakin siis keskittyä enemmänkin treenin tehokkuuteen, kuin treenikertojen määrään. Liikunnassa nimittäin laatu korvaa usein määrän.

Lue myös: Näyttävillä treenivaatteilla uutta intoa kuntoiluun - kokosimme ihanimmat uutuudet yhteen

Lue myös: Vahvista luustoasi helposti - jo minuutin juokseminen päivässä riittää!

Lähde: My Domaine

Kilpailut

Uusimmat