Kuva: Fotolia

Nainen jakoi järkyttävän varoituskuvan ihostaan: "Huolehtikaa meikkivälineiden puhtaudesta"

08.08.2017 18:45 - Katariina Auvinen

Meikkisienet- ja levitysvälineet tulisi puhdistaa tasaisin väliajoin.

Meikkisienet ja -siveltimet olisi hyvä pestä asiantuntijoiden mukaan viikottain tai viimeistään parin viikon välein. Nainen jakoi varoittavan esimerkin siitä, mitä voi käydä jos siveltimiä ei pese kunnolla. 

Kauneusalan ammattilainen Katie Wright jakoi varoittavan esimerkin omasta elämästään. Wright pesee siveltimensä tarkasti, mutta hän ei ikinä ole pessyt kulmakynän päässä olevaa harjasta. 

Wrightin otsassa oli kipeä paukama, jonka nainen luuli olevan ihonalainen finni. Hän puristi finniä, mutta vaikka iho rikkoutui, finni ei tuntunut tulevan ulos. Puristamisen jälkeen Wrightin kasvot alkoivat turvota nopeasti. 

"Tuntui, kun koko kasvojeni iho kiristäisi." 

Nainen lähti äkkiä ensiapuun, jossa tällä todettiin ihonalainen sidekudostulehdus. Bakteerin aiheuttava tulehdus olisi voinut pahimmillaan päästä leviämään aivoihin tai aiheuttaa esimerkiksi naisen sokeutumisen. 

"Olen varma, että sain tartunnan likaisesta kulmakynän päässä olevasta harjasta. Peskää ihmiset kaikki meikkivälineenne kunnolla." 

Wright on saanut Twitterissä paljon kommentteja. Eräs nuori nainen lähetti myös kuvan siskostaan, joka oli saanut samankaltaisen tulehduksen omaan ihoonsa. 

Lue myös: Pidä meikkisiveltimet kunnossa - 3 helppoa pesuohjetta

Lähde: LADbible

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat