Kuva: Fotolia

Nuoleeko koirasi tassujaan? Se voi olla merkki vakavammasta

19.07.2017 08:45 - Katariina Auvinen

Tärkeintä on seurata missä tilanteessa ja kuinka paljon koira tassujaan nuolee.

Koirat nuolevat satunnaisesti tassujaan, mutta jos siitä tulee tapa, niin eläinlääkärin apulaisen Adrienne Farricellin mukaan se voi johtua astetta vakavemmistakin asioista. Erityisesti sateisen sään jälkeen koirat haluavat putsata omat tassunsa nuolemalla. 

Kipu
Tassujen nuoleminen voi kuitenkin johtua kivusta. Parhaiten Farricellin mukaan tämän saa selville tarkkailemalla koiraa. Jos koira nuolee pelkästään yhtä tassua, on ongelma luultavimmin juuri siinä tassussa. Koira yrittää nuolemalla helpottaa kipua. Jos ulkoisesti tassussa ei näy mitään vammaa, kannattaa käydä eläinlääkärillä. Kyse voi esimerkiksi nivelrikosta. 

Allergiat
Jos koira nuolee useampia tassuja ja ne punottavat, voi kyseessä olla allerginen reaktio. Monet koirat kehittävät esimerkiksi tassuihinsa hiivaa, joka kutisee ja punottaa. Hiivaa esiintyy koiran elimistössä normaalistikin, mutta esimerkiksi allergiat voivat saada sen villiintymään. Hiiva voi myös levitä suupieliin sekä korviin. Eläinlääkäri saa hiivan helposti selville pienellä testillä. 

Tylsistyminen
Jotkut koirat purkavat tylsistynyttä oloaan nuolemalla tassujaan. Koirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja aivotyöskentelyä myös päivän aikana, kun omistajat ovat esimerkiksi töissä. Omaa lemmikkiään voi koittaa aktivoida esimerkiksi aktivointileluilla ja tarjoamalla niille reiluja lenkkejä sekä toisten lajitovereiden seuraa esimerkiksi koirapuistossa. 

Stressi
Stressaantunut koira yrittää muun muassa haukottelemalla lievittää omaa oloaan, mutta koira voi myös nuoleskella tassujaan. Tätä tapaa on helppo verrata ihmisiin, jotka pureskelevat usein kynsiään hermostuksissaan. Stressiä kärsivä koira voi myös järsiä itseään. 

Lue myös: Kaikki koiranomistajat voidaan jaotella neljään eri tyyppiin - Mikä sinä näistä olet?

Lähde: Pethelpful

Kilpailut

Uusimmat