Kuva: Fotolia

Ei möykkyä - yleinen oire rintasyövästä, jota moni nainen ei tiedä

11.07.2016 12:15 - Rea Haverinen - Luettu 14 697 kertaa

Daily Mail uutisoi brittinaisen päivityksestä, jossa hän kertoi havainneensa rintasyöpänsä sattumalta, oireen avulla, jota ei ollut edes tiennyt rintasyövän mahdolliseksi merkiksi.

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä ja pelkästään Suomessa siihen sairastuu noin 4000 ihmistä. Yleisimpänä oireena rintasyövästä pidetään sitä, että rinnoistaan löytää kyhmyn ja tämän takia rinnat kehotetaankin tutkimaan kuukausittain. 

Nyt brittinaisen päivitys siitä, mikä hänen rintasyöpänsä ensimmäinen oire oli, on kuitenkin alkanut levitä netissä hurjaa vauhtia. Hänellä oire ei suinkaan ollut kyhmy, eikä hänellä myöskään ollut minkäänlaisia kipuja. Sen sijaan hän löysi rinnastaan pienen kuopan. 

(kuva: Fotolia)

Naisen mukaan hän ei olisi osannut arvella kyseessä olevan merkki rintasyövästä, jollei hänen ystävänsä olisi juuri hänelle kertonut, että myös pienet kuopat voivat siitä viestittää. Niinpä hän halusi jakaa kokemuksensa myös muille, jotta kaikki huomaisivat tarkkailla rinnoissaan muutakin kuin mahdollisia kyhmyjä. 

Naisen päivityksestä on tullut niin iso hitti, että Daily Mailikin päätyi siitä uutisoimaan. Kyseisellä naisella kävi tuuri, hänen syöpänsä kun havaittiin aivan alkuvaiheessa, kiitos hänen ystävänsä, joka oli vinkannut vähemmän tunnetusta rintasyövän oireesta.

Katso naisen jakama kuva ja kirjoitus tästä

Lue myös: Nainen löysi puolisonsa sairaalan kivilattialta nukkumasta - syy liikuttaa

Lähde: Daily Mail

Arvostele artikkeli

Lue lisää aiheesta rintasyoepae

Rintasyöpä oirehtii salakavalasti - neljä merkkiä, jotka voivat kieliä vakavammasta Kris Jenner julkaisi kuvan sairaalasta:”Toivottavasti kaikki meni hyvin!” Huolestuttavia uutisia hormonaalisen ehkäisyn käyttäjille - käyttöikä lisää sairastumisen riskiä Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat