Kuva: Fotolia

Onko suhteesi terveellä pohjalla? Merkit joista tiedät

22.05.2017 19:15 - Senja Rapila

Muun muassa luottamus, itsenäisyys ja kärsivällisyys ovat asioita, jotka tekevät suhteesta terveen.

Millaisia ominaisuuksia löytyy suhteesta, joka on terveellä pohjalla? Elite Daily -sivusto on listannut seitsemän eri asiaa, jotka viittaavat terveeseen suhteeseen. Voit lukea kohdat alapuolelta:

1. Luottamus

Luottamus on jokaisen suhteen kivijalka. Hyvässä suhteessa molemmat osapuolet voivat luottaa toisiinsa niin uskollisuuden kuin muidenkin asioiden suhteen. Esimerkiksi kumppani voi luottaa siihen, että toinen osapuoli tekee fiksuja valintoja elämässään.

2. Kumppanuus

Kerrotaan, että parhaat suhteet syntyvät silloin, kun suhde kehittyy ystävyyden varjolla. Vaikka ette olisikaan olleet ystäviä ennen suhteenne alkua, on hyvin tärkeää, että olette kuitenkin nyt toistenne parhaat ystävät ja voitte kertoa toisillenne kaiken.

3. Rehellisyys

Rehellisyys on myös todella tärkeä asia, oli tilanne minkälainen tahansa. Jos jokin asia askarruttaa, on helpompi kysyä suoraan kuin jäädä murehtimaan ja lyödä kiilaa samalla välillenne. Kun molemmat ovat toisilleen raastavan rehellisiä, suhteen välinen kunnioitus kasvaa päivä päivältä.

4. Huumori

Kun suhteessa voidaan nauraa yhdessä omille ja yhteisille jutuille, mutta myös hyvässä hengessä myös toisen hassutteluille, ollaan oikeilla jäljillä. Kun olette samalla aaltopituudella huumorintajun suhteen, on se helpottavaa ja pitkäaikaiselle suhteelle vain hyvä rakennuspohja.

5. Itsenäisyys

Terveessä ja hyvässä suhteessa itsenäisyys on yksi tärkeä osa. Suhteen molemmat osapuolet osaavat olla yksin, omia itsejään, eivätkä yritä turhan paljon mukautua toisen ihmisen elämään ja arvoihin. Vaikka suhteen osapuolet osaavatkin olla yksin ja nauttivat siitä aika ajoin, haluavat he silti viettää aikaa toisen kanssa.

6. Sitoutuneisuus

Kun asiat muuttuvat vaikeiksi, toinen pysyy rinnalla tukemassa, tuli vastaan mitä tahansa. Kun suhteenne on terveellä pohjalla, eivät pienet myrskyt kaada välistänne kemiaa ja suhdetta.

7. Kärsivällisyys

Kärsivällisyys kulkee käsi kädessä sitoutuneisuuden kanssa, sillä rakkaus ei ole aina helppoa. Toinen osapuoli saattaa koetella hermojasi viimeseen tippaan asti tai hänen elämässään saattaa tapahtua asioita, jotka saavat hänet raiteiltaan. Tässä tilanteessa kärsivällisyys auttaa taluttamaan oman, rakkaan kumppanin kompastuskivien ylitse takaisin vierellesi.

Lähde: Elite Daily

Eikö suhteenne enää toimi ja pelkäätkö, että suhteenne on tulossa hiljalleen tiensä päähän? Voit lukea täältä rehelliset merkit siitä, että suhteenne vetelee viimeisiään.

Lue myös: Kuinka ylläpitää intohimo pitkässä parisuhteessa? Suomalaispsykologi kertoo

Kilpailut

Uusimmat