Kuva: Fotolia

Maailmassa on lääkäri, joka voi tuntea potilaidensa kivun! Varaisitko hänelle ajan?

19.06.2017 22:45 - Katariina Auvinen - Luettu 930 kertaa

Lääkäri Joel Salinas tietää tasan tarkkaan miltä hänen potilaistaan tuntuu, tai niin hän ainakin väittää.

Emmeköhän ole jokainen joskus toivoneet, että lääkäri olisi hieman varovaisempi tutkimuksia tehdessä. Mietimme joskus, ymmärsiköhän lääkäri varmasti, kuinka pahasti kipu tuntuu. Maailmassa on CNN-julkaisun mukaan yksi lääkäri, joka varmasti voi aistia potilaidensa kivun. 

Tohtori Joel Salinasilla on nimittäin syndrooma, joka peilaa potilaiden kivun hänen omaankin vartaloonsa. Salinas huomasi kykynsä ollessaan opiskelijana lääketieteellisessä. 

- Joku teki paineluelvytystä potilaalle. Samaan aikaan tunsin painelukset omassa rintakehässäni aivan kuin ne olisi tehty minulle. Kun hän menehtyi, tunsin kuin jokin minusta olisi häilynyt pois, Salinas selittää tuntemuksiaan. 

Tällä hetkellä Salinas työskentelee neurologisessa sairaalassa Massachusettsissä. Hänen diagnosoitu niin sanottu "peilikosketussyndrooma", johtuu aivojen neurologisesta häiriöstä. Salinas ei kuitenkaan pidä tilaansa huonona asiana. Hän on huomannut sen tuovan empaattisuutta potilaita kohtaan. 

Ensimmäinen samaan syndroomaan sairastunut ihminen diagnosoitiin vasta vuonna 2005. Jo pienestä pitäen lääkäri on tuntenut olevansa hieman erikoinen. 

- Katsoin piirrettyjä ja siinä Kelju K. Kojootti jäi rekka-auton töytäisemäksi. Silloin minäkin sain töytäisyn, hän muistelee. 

Sairaus ajoi hänet myös lääkäriksi. Salinas kertoi halunneensa aina auttaa ihmisiä heidän ahdingoissaan. Hän on myös kirjoittanut kokemuksistaan kirjan auttaakseen muita samasta tilasta kärsiviä. 

Lue myös: Lääkärin järkyttävä ajattelemattomuus sai parantuvan anorektikon raivon valtaan

Lähde: CNN

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Novaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat