Mikä meitä vaivaa? Yli 600 autoilijaa sai poliisilta huomautuksia suojatievalvonnan yhteydessä

10.04.2014 08:14 -

Poliisi valvoi tehostetusti suojateitä viime viikolla koko maassa. Valvontaan osallistuivat kaikki 11 poliisilaitosta.

Poliisivalvonnan yhteydessä jouduttiin puuttumaan 310 kertaa suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon ohittamiseen pysähtymättä.

- Juuri tämä toimintatapa on suojatietä ylittävän hengen ja terveyden kannalta erityisen vaarallista ja täytyisi saada kitkettyä pois, toteaa Poliisihallituksen poliisitarkastaja Pasi Kemppainen.

Lisäksi rangaistuksia jouduttiin kirjaamaan ajoneuvojen kuljettajille tilanteissa, joissa suojatietä käyttävälle tai sinne astumassa olevalle jätettiin antamatta esteetön kulku. Näitä tapauksia kertyi kaikkiaan 291 kappaletta.

Autoilijoiden lisäksi tarkkuutta suojatiekäyttäytymisessä vaaditaan myös muilta tienkäyttäjäryhmiltä mukaan lukien jalankulkijat, joille kirjattiin 103 seuraamusta muun muassa punaisen liikennevalon noudattamatta tai suojatien käyttämättä jättämisestä.

Eikä valvontaviikkoa ilman rattijuoppoja. Yli sallitun promillerajan olleita kuljettajia löytyi 53 kappaletta ja ajo-oikeudetta ajoon puututtiin kaikkiaan 81 kertaa. Lisäksi paljastettiin 15 huumausainerikosepäilyä ja tavattiin 60 etsintäkuulutettua henkilöä.



Kuten muunkin liikenteen turvallisuuden varmistamisessa, toimii myös suojatiellä samat lainalaisuudet: ennakoi, varmista, että muut tietävät mitä olet tekemässä ja toimi sääntöjen mukaan. Suojateillä tapahtuneissa onnettomuuksissa kuolee vuosittain keskimäärin 10–15 jalankulkijaa. Viime vuonna suojateillä tapahtui 1015 onnettomuutta, joista 534 johti henkilövahinkoihin.

- Yhteispelillä ja heinäntekojärjellä tämäkin saadaan hoitumaan ja vältytään ikäviltä jälkiseurauksilta, eikä tässä puhuta sakoista vaan ihmisten hengestä ja terveydestä, sanoo Kemppainen.

Kilpailut

Uusimmat