Radio Novan Aamussa Minna kertoo tarinan talviautoilusta ja Kimmo kyselee milloin ne lumityöt kannattaakaan tehdä. Minnalla on vinkki johon liittyy snöbollar ja kuumeen mittaaminen saa ihan liian suuret mittasuhteet, kuuntele Iltapalat tästä!
Radio Novan Aamussa palataan hieman vielä eiliseen keskusteluun Kimmon värisokeudesta. Puhutaan autoista ja niiden pysäköinnistä mutta kuka olikaan Sinikka Behm? Kuuntele Iltapalat tästä!
Erään autoilijan keskittymisessä oli niin räikeästi parantamisen varaa, että kuva tilanteesta on herättänyt närkästystä netissä.
Ratin takana autoilijoita suojelee yleensä "kuudes aisti", joka saa heidät valppaiksi häiriötekijöistä huolimatta.
Koululaisten siirtyessä kesälomalle lapset liikkuvat liikenteessä eri tavalla, eri paikoissa ja eri aikoina kuin kouluvuoden aikana.
Poliisi valvoi tehostetusti liikennettä, erityisesti nopeuksia ja liikenteen turvalaitteiden käyttöä 9-13.3.2015.
Auton valojen luotettavuus ja oikeanlainen käyttö vaikuttavat oleellisesti matkan turvallisuuteen. Hyvä valaistus rasittaa vähemmän silmiä, estää väsymistä ja määränpäähän päästään turvallisesti.
Talvirenkaat on vaihdettava alle viimeistään 1.12. ja niitä on käytettävä lain mukaan helmikuun loppuun. Nastarenkaita on saanut käyttää 1.11. alkaen.
Pikkujoulusesonki on marras-joulukuun vaihteessa kuumimmillaan. Tämä näkyy myös taksiliikenteessä, jossa varsinkin ravintoloiden valomerkin tultua kannattaa varautua jonottamaan pitkiäkin aikoja. Helsingin taksiautoilijat ry:n puheenjohtaja muistuttaakin juhlakansaa olemaan pikkujoulukautena maltillisia.
Raskaan kaluston ammattikuljettajia pelottaa liikenteessä muiden kuljettajien piittaamattomuus ja rattijuopot, selviää Liikenneturvan ja Rahtarit ry:n tuoreesta kyselystä.
Talvi tulee ja se tarkoittaa sitä, että ajokelit voivat vaihtua nopeastikin. Aamun leuto sää voi illan tullen vaihtua sakeaksi lumipyryksi. Liikenneturva muistuttaa, että jokaisen kuljettajan on aika vaihtaa ajotapa ja -nopeus vuodenajan ja kelin mukaiseksi.
Syksy tuo tullessaan myös aamu- ja iltausvat, jotka voivat paikoin tihentyä hernerokkamaiseksi sumuksi. Kun näkyvyys on kelin takia huonontunut, kannattaa auton takasumuvalo sytyttää. Pimeäajossa sumuvaloja ei tule kuitenkaan käyttää, muistuttaa Liikenneturva.
Koululaiset aloittavat lukuvuotensa elokuun puolivälissä. Liikenteeseen tulee mukaan satojatuhansia kävellen tai polkupyörällä liikkuvia lapsia ja nuoria, joille muu liikenne on suuri riski.
Trafi, Ilmatieteen laitos ja poliisi ovat kyselleet kevään ja kesän mittaan kansalaisten mielipiteitä liikenteen turvallisuudesta sosiaalisessa mediassa.
Kesän myötä teiden varsilla näkyy yhä enemmän ratsukoita eli hevosia ohjastajineen. Tiedätkö, miten hevosen kohtaaminen liikenteessä tapahtuu niin, että vaaratilanteilta vältytään?
Suomalaiset ilmoittavat rattijuopumusepäilyt kiitettävästi poliisille. Alkoholia nauttineen kyytiin ei myöskään juurikaan lähdetä, ilmenee Liikenneturvan kyselystä.