Taksikuljettaja muistuttaa pikkujoulujuhlijoita: Maltti on valttia taksijonoissa!

22.11.2014 13:27 -

Pikkujoulusesonki on marras-joulukuun vaihteessa kuumimmillaan. Tämä näkyy myös taksiliikenteessä, jossa varsinkin ravintoloiden valomerkin tultua kannattaa varautua jonottamaan pitkiäkin aikoja. Helsingin taksiautoilijat ry:n puheenjohtaja muistuttaakin juhlakansaa olemaan pikkujoulukautena maltillisia.

Pikkujoulukausi näkyy taksiliikenteessä piikkinä varsinkin, jos keli on huono. Viime vuoden leuto talvi näkyikin selvästi taksiliikenteessä, kertoo Helsingin taksiautoilijat ry:n puheenjohtaja Jukka Kuusisto Radio Novalle.

– Sääolot vaikuttavat hirveästi taksiliikenteeseen ja myös ihmisiin. Hyvällä kelillä ihmiset ovat monesti myös rauhallisempia. Pikkujouluaikaan kannattaa varautua jonoihin pukemalla lämmintä päälle, Kuusisto ohjeistaa.  

Monilla juhlijoilla pinna kiristyy, kun takseja joutuu jonottamaan välillä pitkäänkin, Pikkujoululiikenteessä taksikyytien takkuiluun on kuitenkin selvä syy; niin sanottu ravintoloiden purkuaika. Suurin osa pikkujoulujuhlijoista lähteekin baareista ja yökerhoista juuri pilkun aikaan, mikä kasvattaa jonoja pitkiksi ja saa monet hermostumaan.

– Olisi hienoa, jos ihmiset lähtisivät baareista porrastetusti, eikä vain pilkun aikaan. Helsingissäkin on kymmeniä tuhansia ravintola-asiakkaita poistumassa baareista samaan aikaan, eivätkä taksit pysty koko massaa liikuttamaan.

Kovin piikki pikkujouluajan taksiliikenteessä tullaan näkemään tänä viikonloppuna ja parina seuraavana.

– Tärkein vinkkini asiakkaille on, että maltti on valttia. Taksijonoissa kannattaa säilyttää hyvä mieli ja välttää selkkauksia. Taksikuskit tekevät parhaansa, vaikka jonoja voi muodostuakin. Olemme tutkineet, että keskimäärin yhden ihmisen taksinjonotusaika on kuitenkin noin 20 minuuttia, vaikka se voikin tuntua parilta tunnilta, Kuusisto muistuttaa. 

Lue myös: Dobermann takapenkillä ja isä sattumalta kuskina - tässä lukijoidemme hauskimmat taksikokemukset 

(Kuva: Shutterstock) 

(Maria Rautio / Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat