Moottoripyöräpoliisin liikennekamera sai tallennettua videolle tapauksen, jossa ajoneuvo oli sekuntien päässä suojatien ylittäjän yliajosta.
Koulutiensä aloittaneiden matkaa turvaavat nyt sadat vapaaehtoiset ympäri Suomen. Pelkkä päivystäjän läsnäolo ei kuitenkaan tee pienen koululaisen matkasta turvallista.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin ja Ifin yhteistyössä toteutettava suojatiepäivystys järjestetään Uudellamaalla 11.8. alkaen.
Koulujen alku elokuussa tuo liikenteeseen satojatuhansia lapsia ja nuoria. Liikenneturva muistuttaa, että aikuisilla on päävastuu koulumatkojen turvallisuudesta. 
Poliisi valvoi tehostetusti suojateitä viime viikolla koko maassa. Valvontaan osallistuivat kaikki 11 poliisilaitosta.
Poliisi valvoo tehostetusti suojateitä tällä viikolla. Suojatietä ylittävän hengen ja terveyden kannalta erityisen vaarallista on suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon tai raitiovaunun ohittaminen pysähtymättä.
MLL:n Uudenmaan piiri ja alueen MLL:n paikallisyhdistykset  järjestävät viidennen kerran kouluvuoden alkaessa vapaaehtoisten voimin suojatiepäivystyksen.
Tarkkana suojatiellä -päivää vietetään 6.5.2013 sekä Radio Novan taajuuksilla että kaikkialla liikenteessä.
Jalankulkijoista jopa puolet kokee, ettei suojatietä ylittävälle anneta tietä. Autoilijat taas kertovat usein hankaluuksista havaita kävelijöitä ja pyöräilijöitä.
MSN.com videosivulla leviää video, missä autoilija pysähtyy auttamaan vanhuksen tien yli turvallisesti. Kysymys kuuluu: Kuinka usein sinä näet tällaista toimintaa?
Suomalaisten liikennekurissa on parantamisen varaa.
Suomalaisten liikennekäyttäytymisessä on tuoreen tutkimuksen mukaan parantamisen varaa.