Radio Novan Maria Leppänen: Mummi loihti tavallisista voileivistä taivaallisia!

20.11.2013 21:57 -

Radio Nova juhlii isoäitejä ympäri Suomen (ja miksei muuallakin) erityisellä #soitetaanmummolle-päivällä torstaina 21. marraskuuta. Päivän kunniaksi juontajatkin jakavat parhaita mummomuistojaan.

Maria Leppänen muistaa mummin kokkailut ja erityiset eväät heinätöissä.

- Vietin lapsena monet lomat isovanhempieni luona Jämijärvellä maatilalla. Parhaiten kuitenkin muistan heinätalkoot. Joka vuosi mummilassa isolla sukulaistalkooporukalla tehtiin pari päivää heinätöitä eli heinää seipäille jne. Vaikka pikkulikka olinkin, niin olin aina mukana pellolla, ja luultavasti vain aikuisten tiellä. Mutta nautin niin suuresti siitä tunnelmasta ja yhdessä olemisesta.

- Ikimuistoisin hetki oli aina se kun helteisen heinän kanssa huhkimisen keskelle saapui ihana mummi kukkuraisten korien kanssa ja kattoi pellolle kahvit, mehut, leivät ja pullat eli mahtavat eväät, joilla heinäporukka jaksoi loppupäivän uurastaa. Mummi oli minun silmissäni huippukokki, joka sai tavalliset voileivätkin maistumaan taivaallisilta, Maria Leppänen muistelee.

Juhli kanssamme mummoja  torstaina 21. marraskuuta! marraskuuta! Mukana on monenlaisia mummoja, heti aamusta lähtien. Voit toki muistaa omaa mummoasi vaikkapa soitolla, ehkä jo heti tänään.

Kilpailut

Uusimmat