Salkkareiden homoparia näyttelevät Petteri ja Ronny haastattelussa: Teemme vertaistukityötä!

15.05.2013 12:28 -

Petteri Paavola ja Ronny Roslöf näyttelevät Salatuissa elämissä rohkeasti homoseksuaaleja Eliasta ja Laria, joilla on on-off suhde keskenään. Toiselle homous on julkista, toinen heistä on taas kaapissa.

Enbuske & Linnanahde Crew:n Aki Linnanahde tapasi näyttelijät Suomi - Latvia ottelussa. Miten ihmiset suhtautuvat heihin siviilissä, tuleeko huutelua?

Kuuntele haastattelu:

- Sellaista tulee, mutta sen oikeasti suodattaa nopeasti pois, kun on sinut itsensä kanssa, Petteri myöntää, mutta ei anna asian vaivata itseään.

Ronnyn hahmo Salkkareissa on jääkiekkoa pelaava, kaapissa oleva homo. Miksi urheilupiireissä on vaikeaa tulla ulos sinuutensa kanssa?

- Varmasti syynä on ns. "äijä-lajit", esimerkiksi lätkä. Siellä äijyys on se homma. Miksi sinne ei mahtuisi homoja, en tiedä, näyttelijä Ronny Roslöf miettii.

- En tiedä yhtään julkihomoa, joka olisi tullut esiin NHL:ssä tai SM-liigassa. Ehkä se on vielä iso tabu, joka tulee pysymään vuosia. Toivotaan, että siihen tulee muutos, että kaikki voisivat olla avoimesti omia itsejään, Roslöf toivoo.

Molemmat nuorista näyttelijöistä toivoo roolihahmojensa saavan aikaan ihmisissä asenteiden muuttumista ja rohkeutta olla se mitä oikeasti tuntee olevansa.

- Mä luulen, että en saa ketään suoraan muutettua, mutta luulen, että saan monet ihmiset miettimään niitä asioita. Koen, että me teemme vähän tällaista vertaistukityötä, Petteri kuvailee.

- Uskon, että tämä ainakin parantaa tosi monen suhtautumista asiaan. Tämä on muuttanut minunkin suhtautumista vähemmistöjä kohtaan. Toivon, että mun roolihahmo, sen ongelmat ja niiden ratkaiseminen auttaa ihmisiä pääsemään irti ongelmistaan, Ronny toivoo.

Kuva: MTV3 Copyright: MTV Oy

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat